Ειδήσεις

Καταγγελία για την καθυστέρηση στην έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας


Ο εμπαιγμός του υπουργείου δεν έχει όρια! Δεν εξηγείται διαφορετικά η προσπάθεια που γίνεται την τελευταία στιγμή για τη συγκρότηση τμημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας  στα Γυμνάσια ενάμιση μήνα πριν το Πάσχα. Παράλληλα διευκρινίζεται ότι δεν θα λειτουργήσει η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη για τους μαθητές του Λυκείου.

Είναι γεγονός ότι από τον Νοέμβριο του 2015 αποφασίστηκε από την κυβέρνηση η επανέναρξη των προγραμμάτων της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, η οποίες είχαν σταματήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση την προηγούμενη χρονιά. Μάλιστα όλα αυτά είχαν συνοδευτεί από μια ολόκληρη προπαγανδιστική εκστρατεία, για την αντισταθμιστική αγωγή και τη στήριξη των αδύναμων μαθητών.

Αντί αυτών σήμερα, μπαίνοντας στο Μάρτιο, γίνεται προσπάθεια συγκρότησης τμημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια, αδιαφορώντας για τους μαθητές του Λυκείου, οι οποίοι προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, χωρίς την επιπλέον βοήθεια που έχουν άλλοι συμμαθητές τους πηγαίνοντας στα φροντιστήρια λόγω της καλύτερης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται.

Καλούμε το Υπουργείο να δείξει την δέουσα συνέπεια σε θέματα ιδιαίτερης κοινωνικής ευαισθησίας.

 

Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ                 ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ

 

Προηγούμενο άρθρο Βιομηχανία κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης επισκέφθηκε το 1ου ΕΠΑΛ
Επόμενο άρθρο Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Καρδίτσας για την Ημέρα της Γυναίκας