Ειδήσεις

Καταγγελία της Δυνατής Καρδίτσας για τις μεθοδεύσεις της διοίκησης στην ΔΕΥΑΚ


Χθες 5-10-2016 στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ και παρά τις προειδοποιήσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη ημέρα, η  Δημοτική Αρχή του δήμου Καρδίτσας πήρε απόφαση και όρισε ως  “έμμισθο μέλλος του Δ.Σ. με πλήρη απασχόληση“ και  με αμοιβή 500€ το μήνα και με εντελώς ασαφείς αρμοδιότητες, τον ΜΗ αιρετό αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ Καρδίτσας κ.  Δημακόπουλο Χρήστο.

Καταγγέλλουμε ενώπιον των δημοτών μας την πρωτοφανή στα χρονικά της ΔΕΥΑ Καρδίτσας απόφαση ως έκφραση του κυνισμού και της ευνοιοκρατίας της συγκεκριμένης εξουσίας. Μιας εξουσίας που εμφανίζεται  πολύ ανοιχτοχέρα και γαλαντόμα  στους ημέτερους ( έχει ξαναγίνει!!!) ,  την ίδια στιγμή που δεσμεύει τους λογαριασμούς και τις συντάξεις ταλαίπωρων δημοτών και αφού προηγουμένως έχει ταράξει στις αυξήσεις φόρων – τελών αλλά και στη νομιμότητα το σύνολο σχεδόν των δημοτών και ιδιαιτέρως των επιχειρηματιών και επαγγελματιών – καταστηματαρχών της πόλης.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, σπάει μια καλή παράδοση, στην μακρόχρονη ιστορία της τοπικής ΔΕΥΑΚ, σύμφωνα με την οποία και με την θέλησή τους όχι μόνο δεν αμείφτηκε ποτέ κανένας μη αιρετός, αλλά ούτε και αιρετός, συμπεριλαμβανομένων και όλων των πρώην Προέδρων, σεβόμενοι το γεγονός ότι η υπηρεσία αυτή λειτουργεί ανταποδοτικά και το όποιο επιπλέον κόστος το πληρώνουν ΑΜΕΣΑ οι δημότες αυτής της πόλης και των χωριών.

Επιπλέον, με την ενέργειά της αυτή, η διοίκηση Αλεξάκου στο δήμο, στρέφεται στην πράξη κατά της έννοιας της τιμητικής και ανιδιοτελούς προσφοράς στα κοινά ενώ ταυτόχρονα τορπιλίζει και την έννοια του εθελοντισμού περί το δήμο ( την οποία υποτίθεται ότι προωθεί!!!) προσβάλλοντας έμμεσα και αυτούς ακόμα τους εθελοντές.

Τέλος και επειδή η ΔΕΥΑ Καρδίτσας έχοντας ένα Γενικό Δντη και τρείς Δντες αντιστοίχων διευθύνσεων και πλείστα έμπειρα στελέχη επικεφαλής  τμημάτων , παρά τις ελλείψεις της σε εργατοτεχνικό προσωπικό λόγω του περιορισμού των προσλήψεων, θεωρούμε ότι είναι πολύ καλά στελεχωμένη και άρα δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ μα ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ανάγκη του προαναφερθέντος ορισμού του κ. Δημακόπουλου Χρήστου, δηλώνουμε πως θα ενεργήσουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε ο ορισμός- διορισμός αυτός να καταργηθεί στην πράξη.  (Το ήθος που αναπαράγει, αποδεχόμενος –αν όχι επισπεύδων-  τον ορισμό-διορισμό ο προαναφερθέντας,  ως νεοεκλεγείς  γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ αφήνουμε να το σχολιάσει ο χώρος του και οι πολίτες).

Για τη “ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ“:  Παπαλός Κων/νος

 

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη της τ.δ. ΙΡΑ Αχαΐας στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στην Αθήνα το 4ο συνέδριο της ΕΝΠΕ