Καταγγελία της ΕΛΜΕ Καρδίτσας


 Το Δ.Σ της Ε Λ Μ Ε Καρδίτσας αποφάσισε ομόφωνα να καταγγείλει τη νέα επίθεση στο χώρο της εκπαίδευσης.

 Συγκεκριμένα, με μια αντιπαιδαγωγική απόφαση που υπογράφει η Υφυπουργός Παιδείας κα Ε. Χριστοφιλοπούλου, η δεύτερη ξένη γλώσσα δεν αποτελεί πια επιλογή των μαθητών, αφού δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να τη διδάσκονται σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες, αλλά με βάση την οργανική θέση των εκπαιδευτικών στο συγκεκριμένο σχολείο. Οι λύσεις που δίνει η απόφαση της Υφυπουργού για τους μαθητές που ήδη διδάσκονταν κάποια γλώσσα που καταργείται στο σχολείο τους, να μετακινούνται σε άλλα σχολεία για να τη διδάσκονται ή να απαλλάσσονται από το μάθημα, είναι απαράδεκτες και αντιπαιδαγωγικές. Να σημειωθεί πως ο Περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης θα αποφασίζει για το ποιες γλώσσες θα διδάσκονται στα σχολεία! Ουσιαστικά θα υπονομεύσει συνολικά τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών στο δημόσιο σχολείο.

Από την άλλη, θα καταργηθούν εκατοντάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, με όποιες

συνέπειες αυτό έχει στη σημερινή εποχή για τις εργασιακές συνθήκες και τη μόνιμη εργασία. Ουσιαστικά οι εκπαιδευτικοί ξένων γλωσσών απειλούνται με εργασιακή περιπλάνηση σε όλη την χώρα, υποχρεωτική μετακίνηση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με το φάντασμα της απόλυσης να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους. Πρόκειται για κατάφωρο εμπαιγμό όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, των γονέων και κυρίως των μαθητών. Παράλληλα, οδηγεί πληθώρα συναδέλφων των τεσσάρων ειδικοτήτων ΠΕ05, ΠΕ07,ΠΕ34,ΠΕ40 στην ανεργία.

Ζητάμε την άμεση ανάκληση της αντιπαιδαγωγικής αυτής απόφασης και τη διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος ελεύθερης επιλογής και παράλληλης διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας.

Καλούμε τους συναδέλφους στις παραστάσεις. διαμαρτυρίας που θα γίνουν την Πέμπτη 8-6-2011 στα γραφεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας (11:30 π.μ.) και στα γραφεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας (12:30 π.μ.). Για το λόγο αυτό προκηρύσσουμε τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας για την Πέμπτη 8-6 (11:00 – 14:00) ώστε να συμμετέχουν όσοι συνάδελφοι επιθυμούν.

Καλούμε επίσης τους συναδέλφους στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει την Παρασκευή 10-6-2011 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στην Αθήνα.

Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚ

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΗΛΙΑΣ ΣΒΕΡΩΝΗΣ                                           ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΤΡΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Συνεργείων ΟΣΔΕ από Πέμπτη 9/6/2011
Επόμενο άρθρο Ημερίδα με θέμα «Διατροφή και Περιβάλλον» στο ΚΠΕ