Καταλήψεων συνέχεια στα σχολεία της Καρδίτσας


Συνάντηση  με θέμα : «Καταλήψεις Σχολείων της Καρδίτσας  και τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου» πραγματοποιήθηκε,  το μεσημέρι της Δευτέρας, στην αίθουσα της ΠΕΔ στην Καρδίτσα.

Σε αυτή πήραν μέρος οι Σχολικοί Σύμβουλοι του Νομού, οι Δ/ντες των Σχολείων που βρίσκονται σε κατάληψη ή σε αποχή,  αντιπρόσωποι  των συλλόγων  Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων τους, η ΕΛΜΕ Καρδίτσας και η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Καρδίτσας.

Αρχικά, ο  Δ/ντης της Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Θωμάς Καρανίκας ενημέρωσε  για τον τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων ωρών  σύμφωνα με την ισχύουσα  νομοθεσία.

Σε δήλωσή του τόνισε, επίσης, ότι ενώ σε άλλους Νομούς οι καταλήψεις φθίνουν, στην Καρδίτσα επιμένουν. Είναι ενδεικτικό ότι χθες Δευτέρα τελούσαν υπο κατάληψη 10 συνολικά σχολεία.

Ο κ. Καρανίκας συμπλήρωσε, από την άλλη, πως ο ίδιος δεν πρόκειται να καλέσει την Αστυνομία ή τον Εισαγγελέα και αυτό διότι πολύ απλά άπαντες είναι γνώστες της κατάστασης.

Σε περίπτωση, πάντως, που θα συνεχιστούν οι καταλήψεις θα γίνουν αναπληρώσεις (Χριστούγεννα ή Πάσχα ή με παράταση του σχολικού έτους).

Στα πλαίσια της συνάντησης έγινε προσπάθεια εύρεσης κοινού τρόπου  άμεσης αντιμετώπισης του φαινομένου των καταλήψεων.

Ακολούθησε συζήτηση  μεταξύ των παρισταμένων, κατά την οποία ανταλλάχθηκαν απόψεις  και τέθηκαν θέματα προς συζήτηση και προβληματισμό για την Παιδεία, το Νέο Εκπαιδευτικό Σύστημα και τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει στη μαθητική κοινότητα  εξαιτίας της εφαρμογής του.

 

Προηγούμενο άρθρο Ελικόπτερα ρίχνουν εμβόλια για τη λύσσα και στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα συμμετοχής στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο