Καταπληκτικές συναυλίες του σαξοφωνίστα Michele D’ Auria


 

Αποθεώθηκε κυριολεκτικά ο Ιταλός Σαξοφωνίστας Michele  D’ Auria  στις δύο(2) συναυλίες που πραγματοποίησε στο Νομό Καρδίτσας, στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι.

Εκατοντάδες ακροατές εντυπωσιάστηκαν και γοητεύτηκαν από τον ήχο, την ερμηνεία και την άψογη τεχνική ενός μεγάλου σαξοφωνίστα, που έχει σαρώσει τα πρώτα βραβεία σε Διεθνείς Διαγωνισμούς Σαξοφώνου και έχει τιμηθεί από τη Προεδρία της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας. Καταπληκτικές συναυλίες πολύ υψηλού καλλιτεχνικού και αισθητικού επιπέδου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φιλόμουσοι Καρδιτσιώτες το Σάββατο βράδυ 25 Απριλίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης και την επόμενη μέρα στο MOUZAKI PALACE.

Η Καρδίτσα το Σάββατο βράδυ δημιούργησε μία καταπληκτική, ζεστή ατμόσφαιρα επαναφέροντας στην σκηνή πολλές φορές τον εξαιρετικό δεξιοτέχνη και ερμηνευτή, που  ερμήνευσε δύσκολα και απαιτητικά έργα των  Weignein, Demesserman , Iturralde. Επίσης  έκανε ένα αφιέρωμα σε  μεγάλες επιτυχίες του διάσημου Ιταλού συνθέτη  ENNIO MORICONE από γνωστές  κινηματογραφικές ταινίες.

Στο Μουζάκι την Κυριακή βράδυ 26 Απριλίου 2015 στην αίθουσα του ξενοδοχείου MOUZAKI PALACE αποθεώθηκε κυριολεκτικά από ακροατές που ήρθαν από Καρδίτσα, Τρίκαλα, Κύπρο αλλά και πάρα πολλούς ντόπιους. Ιδιαίτερα όταν ερμήνευσε τις Ιταλικές επιτυχίες και τις Ναπολιτάνικες καντσονέτες.

Ο Michele D’ Auria ήρθε στην χώρα μας  προσκεκλημένος του Νίκου Ευθυμιάδη και του Ελληνοϊταλικού Συνδέσμου Φιλίας και Συνεργασίας  Καρδίτσας και εμφανίστηκε επίσης στα Τρίκαλα και την Λάρισα.

Οι φιλόμουσοι της ποιοτικής μουσικής απόλαυσαν ένα δεξιοτέχνη του σαξόφωνου με άριστη τεχνική κατάρτιση που περνάει από το κλασσικό στην τζαζ και τη σύγχρονη μουσική με καταπληκτική ευχέρεια, δείγμα ενός πολύ μεγάλου καλλιτέχνη.

Ο σαξοφωνίστας Michele D’ Auria συνοδευόμενος από τον εξαιρετικό πιανίστα Giuseppe Anello ερμήνευσε ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα σύγχρονης μουσικής καθώς και ένα απάνθισμα από γνωστά Ιταλικά και Ναπολιτάνικα τραγούδια. Επίσης  ερμήνευσε γνωστές Ιταλικές  επιτυχίες, όπως των Ιταλών συνθετών  Lucio Dalla, Gino Paoli, Domenico Modugno και ιταλικές καντσονέτες (O SOLE MIO κ.λπ.).

 

Η μετάκληση του και η εμφάνισή του στη Θεσσαλία ( Τρίκαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Λάρισα) είναι μία συνεισφορά του Νίκου Ευθυμιάδη στην μουσική εκπαίδευση και την εκλέπτυνση του αισθητικού κριτηρίου των συμπολιτών.

Ο Michele D’ Auria με τις συναυλίες του στον νομό Καρδίτσας ανέβασε πολύ υψηλά τον πήχη της έννοιας, συναυλία και σολίστ.

Το Ωδείο Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης μέσα σε διάστημα 20 ημερών προσέφερε  στην μουσική κοινότητα και στην μουσική εκπαίδευση του νομού Καρδίτσας δύο συναυλίες κορυφαίων σολίστ, όπως ο Mario Spataro στην Μαρίμπα και ο Michele D’ Auria στο σαξόφωνο, που δύσκολα κάποιος μπορεί να τις ακούσει σε πρωτεύουσες προηγμένων μουσικά χωρών.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Φιλανθρωπική εκδήλωση για τη στήριξη του Κέντρου Ορίζοντες
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη για τα προβλήματα της υγείας στο Νομό Καρδίτσας