Καυστική για τον ΕΝΦΙΑ – Φοροαπαλλαγές για τους πολίτες ζητά η Α. Σκόνδρα


Από το βήμα της Βουλής, με τον πλέον επίσημο και άμεσο τρόπο, η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χαρδούβελη, που ήταν παρόν, να διορθωθούν πάραυτα τα απαράδεκτα λάθη που έγιναν στον ΕΝΦΙΑ, και μέχρι την διόρθωση τους, να παγώσουν οι απαιτήσεις από τους φορολογούμενους. Ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες και να υπάρξουν κυρώσεις σε όσους ευθύνονται για το χάος που δημιουργήθηκε και την αναταραχή που προκάλεσαν στην κοινωνία, κυρίως στην επαρχία και στα μικρά δημοτικά διαμερίσματα.

Η κ. Σκόνδρα ζήτησε επίσης να ξεκινήσουν άμεσα φοροαπαλλαγές, αφού πλέον η οικονομία της Χώρας σταθεροποιήθηκε. Εξήγησε στον Υπουργό Οικονομικών και σε άλλους Υπουργούς που ήταν παρόντες, ότι η ελληνική κοινωνία και ο απλός λαός έδωσαν ότι μπορούσαν για να σώσουν τη Χώρα τους. Τώρα, ακόμη και αν θέλουν, δεν έχουν τίποτα παραπάνω να διαθέσουν.

Όλα τα παραπάνω ελέχθησαν στην ομιλία της Βουλευτή στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, που συζητήθηκε Τρίτη και Τετάρτη στη Βουλή. Παράλληλα, εστίασε στα παρακάτω θέματα:

Στις δημοσιεύσεις των δημοσίων συμβάσεων στον περιφερειακό τύπο. Ζήτησε να αποσυρθεί το άρθρο 152, που αναφερόταν σε αυτό, λέγοντας ότι δεν επιτρέπεται να συμβάλλουμε στον κίνδυνο κλεισίματος περιφερειακών εφημερίδων. Πέραν του ότι, έχουμε χρέος να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, οφείλουμε να προφυλάξουμε και τους χιλιάδες εργαζόμενοι σε αυτές. Προσφέρουν στη δημοκρατία, στην ενημέρωση, στις τοπικές κοινωνίες της Περιφέρειας. Συμπλήρωσε δε χαρακτηριστικά, ότι: «Στη Καρδίτσα που ζω, ακούγεται πολλές φορές η λέξη αθηνοκεντρικό κράτος. Ας μην τονώσουμε αυτή την πεποίθηση με περαιτέρω ενέργειες μας. Άλλωστε δεν διακρίνω ουσιαστικό δημοσιονομικό όφελος από τη ρύθμιση αυτή. Αντιθέτως, υπάρχει περίπτωση να στερήσουμε από τους πολίτες της περιφέρειας την ενημέρωση για όλα τα τοπικά δρώμενα, γιατί ξέρετε; Εκεί υπάρχει ονοματεπώνυμο. Ότι τονώνει τη ζωή στη Περιφέρεια πρέπει να τα προφυλάξουμε και να τα διατρανώσουμε.»

Αναφέρθηκε εκτενώς στην επικουρική ασφάλιση των ένστολων και τα εφάπαξ. Ζήτησε από τον Υπουργό Εργασίας να κάνει δεκτή τη τροπολογία, που κατέθεσε μαζί με άλλους Βουλευτές, η οποία αναφερόταν στα θέματα των ενστόλων. Θύμισε, ότι οι συνδικαλιστικοί φορείς της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού σηκώνουν διπλό βάρος, αφού εκπροσωπούν έμμεσα και τις ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες στερούνται συνδικαλιστικού οργάνου.

Τέλος εξέφρασε την ικανοποίηση της για την διεύρυνση του πόθεν έσχες. Μετέφερε το περί κοινού δικαίου αίσθημα των πολιτών, που ζητούσαν τη διεύρυνση του, ώστε να προαχθεί περισσότερο η διαφάνεια στο δημόσιο βίο. Κατέθεσε επίσης την σκέψη να συμπεριληφθούν στην υποχρέωση υποβολής του πόθεν έσχες οι συνδικαλιστές των τριτοβάθμιων οργανώσεων. Και αυτό διότι, όπως η ίδια είπε: «Αναφερόμαστε πολύ συχνά σε συντεχνίες συνδικαλιστών. Πιστεύω, ότι με την υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες συνδικαλιστών τριτοβάθμιων οργάνων, θα αποδειχθεί, αφενός μεν ότι κάποιοι είναι σωστοί και έντιμοι και κατ’ επέκταση αδίκως μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι, και αφετέρου θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους διαπιστωθεί ανέντιμη δράση».

Στην πολιτική της τοποθέτηση, βεβαίως, η κ. Σκόνδρα καυτηρίασε την αρνητική στάση, που επιμένει να διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε όλες τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης. Ανέφερε ότι: «Προς μεγάλη απογοήτευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το παρόν νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει περικοπές και οικονομικά μέτρα εις βάρος των πολιτών. Αντίθετα αφορά σε δομικές αλλαγές που επηρεάζουν θετικά τομείς της οικονομίας μας, σηματοδοτώντας ξεκάθαρα την στροφή που κάνει η Κυβέρνηση μας.

Κινούμαστε  μακριά από δημοσιονομικά μέτρα και με ρεαλισμό αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα στη ρίζα τους, για να μην βρεθούμε στο μέλλον μπροστά σε μία νέα οικονομική κρίση, τύπου Αργεντινής.

Η Ελλάδα από εδώ και στο εξής θα πρέπει να ακολουθήσει μία υγιή αναπτυξιακή πορεία.

Η χάραξη του αιγιαλού, που προβλέπεται στο νομοσχέδιο πρέπει να γίνει. Μόνο έτσι θα πάψουν οι αυθαιρεσίες, που γίνονται σήμερα, αφού μόνο το 10% του αιγιαλού είναι χαρτογραφημένο.

Απαλλάσσονται οι πολύ μικρές επιχειρήσεις από το ΦΠΑ, προς ανακούφιση χιλιάδων μικροεπιχειρηματιών. Μειώνεται ακόμη περισσότερο ο γραφειοκρατικός λαβύρινθος.

Ρυθμίζει φαινόμενα πολυνομίας και δημιουργεί ένα φιλικό περιβάλλον προς τους νέους επιχειρηματίες.

Τέλος, η κ. Σκόνδρα ζήτησε από την αξιωματική αντιπολίτευση να αφήσει την δημαγωγική ρητορεία, τις κούφιες υποσχέσεις και να ασκήσει τον θεσμικό της ρόλο υπεύθυνα, στηρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι. Πρώτα οι Έλληνες πολίτες και μετά η Κυβέρνηση.»

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ξεκίνησε το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού στο Καλλίθηρο
Επόμενο άρθρο Εξετάσεις των μαθητών των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ στις καταργημένες ειδικότητες