Κιθαριστική μαγεία στον Πειραιά από τους σολίστ του Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας


Μια μαγική κιθαριστική βραδιά απόλαυσαν οι θεατές που κατέκλεισαν κυριολεκτικά το Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, την Τρίτη 9/6/2015, στην συναυλία των Σολίστ του μεγαλύτερου κιθαριστικού φεστιβάλ των Βαλκανίων (βάσει συμμετεχόντων κιθαριστών), του Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας.

Την συναυλία διοργάνωσε για μία ακόμη φορά τοΠΡΟΤΥΠΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, με την Καλλιτεχνική Διεύθυνση των ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ & ΣΤΕΛΙΟΥ ΓΚΟΛΓΚΑΡΗ.

Οι διεθνούς φήμης Σολίστ που συμμετείχαν στην συναυλία, εντυπωσίασαν το κοινό με τις δεξιοτεχνικές τους ικανότητες.

Μεταξύ άλλων εμφανίστηκαν ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΚΟΛΓΚΑΡΗΣ, με τον ΜΙΧΑΛΗ ΣΟΥΡΒΙΝΟ και τους περίφημους STRING DEMONS, ερμηνεύοντας το πασίγνωστο LIBERTANGO του ΑSTOR PIAZZOLLA,oι πολυβραβευμένοι νεαροί Σολίστ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΓΚΟΣΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ, το μοναδικόFLAMENCO GUITAR DUET, το διεθνώς καταξιωμένοFUEGO GUITAR TRIO, ο Κροάτης κιθαριστής MISLAVREZIC, οι Έλληνες Σολίστ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΒΡΕΤΤΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΥΩΤΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΕΡΕΓΚΩΦ, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Καρδίτσας, ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΤΣΗΣ, ο Γερμανός κιθαριστής ROLAND HOFFMANN και ο νέος σολίστ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΚΕΑΣ, που ερμήνευσε το έργο του Θρακιώτη συνθέτη ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΒΥΝΤΡΙΔΗ “ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ”, με την συνοδεία τουΚουαρτέτου Πειραιά.

Την υπέροχη βραδιά, έκλεισε ο μεγάλος δάσκαλος και σολίστ της κιθάρας, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΝΗΣ, που είναι ο επίσημος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ, με το έργο του ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙ “ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΒΟΡΙΑ”.

Να σημειώσουμε ότι το μεγάλο αυτό φεστιβάλ, διεξάγεται, από 3-6 Ιουλίου 2015, στην Λίμνη Πλαστήρα του Νομού Καρδίτσας.

Την εκδήλωση μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά,ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΑΤΑΡΟΠΟΥΛΟΣ και ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν., ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΑΔΗΣ.

 

Προηγούμενο άρθρο Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ποδηλατικός αγώνας λίμνης Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Ημερίδα για την παρουσίαση τρόπων αξιοποίησης νέων καλλιεργειών, φυτών και δασικών ειδών