Κιλελέρ – Σύμβολο αγώνων


Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009 είναι η επίσημη εορτή του Κιλελέρ στο χωριό το οποίο έμεινε στην  ιστορία του ελληνικού αγροτικού κινήματος εξαιτίας των αιματηρών γεγονότων του 1910. Η δυσαρέσκεια των αγροτών της χώρας για την καθυστέρηση της λύσης των αγροτικών προβλημάτων που είχαν διογκωθεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα, οδήγησε στην διοργάνωση συλλαλητηρίων, σημαντικότερο από τα οποία θα ήταν το συλλαλητήριο της Λάρισας. Αίτημά τους η απαλλοτρίωση των μεγάλων τσιφλικιών της περιοχής τους και τη διανομή τους στους ακτήμονες αγρότες.

            Μετά από έναν σχεδόν αιώνα, οι αγρότες βρίσκονται πάλι υπό διωγμών οι περισσότεροι μικρομεσαίοι αγρότες είναι οικονομικά στραγγισμένοι γιατί τα τελευταία χρόνια το εισόδημά τους υπέστη σημαντική μείωση.

          Οι αγρότες σήμερα δεν μπορούν ούτε να αγοράσουν ούτε να νοικιάσουν γη διότι έφτασαν  στο σημείο να μην μπορούν να ζήσουν οι ίδιοι.

          Εάν θέλουμε να παραμείνουμε στα χωριά μας και να ζούμε αξιοπρεπώς , σήμερα να δώσουμε βροντερό παρών στο Κιλελέρ για να τιμήσουμε τους νεκρούς και εξεγερμένους προγόνους μας. Χάρη στους οποίους έζησαν οι αγρότες καλύτερες μέρες.

Προηγούμενο άρθρο Την ώρα της κρίσης κανείς δεν μπορεί να κωφεύει
Επόμενο άρθρο Το «έκαψαν» στον Δήμο Ρεντίνας