Ειδήσεις

Κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών


Ανάμεσα στα άλλα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα του 4ου μνημονίου προβλέπεται και η διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ώστε τράπεζες και κράτος να μπορούν πιο εύκολα και γρήγορα να αρπάζουν τη λαϊκή κατοικία και περιουσία. Με νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθήθηκαν μέσα στο καλοκαίρι καθορίζεται η διαδικασία και επιδιώκεται η εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από το Σεπτέμβρη του 2017.

Την ίδια στιγμή και παρά τις (από τον Οκτώβρη του 2016) σχετικές «δεσμεύσεις» του πρωθυπουργού στη Βουλή, η κυβέρνηση δεν προώθησε καμιά απολύτως νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, αφήνοντάς την βορά στις αρπακτικές διαθέσεις των τραπεζών, για να ακολουθήσει και σ’ αυτόν τον τομέα τις επιταγές Ε.Ε. και κεφαλαίου.

Με τη στήριξη και τη συμμετοχή Συντονισμών Συλλογικοτήτων, Πρωτοβουλιών κι αγωνιστών απ’ όλη τη χώρα (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα, Λαμία, Αγρίνιο, Πέλλα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Γιάννενα, Πρέβεζα, Λάρισα, Ναύπλιο), την Πέμπτη 31 Αυγούστου οργανώνουμε Πανελλαδική Συγκέντρωση στο υπουργείο Δικαιοσύνης με αιτήματα:

* την κατάργηση του νόμου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

* τη θεσμοθέτηση ενός νομοθετικού πλαισίου πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με την καθιέρωση -μεταξύ άλλων αναγκαίων μέτρων- του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία.

Τώρα είναι η ώρα που πρέπει όλοι μας να στρατευτούμε σ’ αυτή τη μάχη.
Τώρα τα δικαιώματα και τα όνειρά μας μπορούν και πρέπει να γίνουν ο εφιάλτης τους!

 


Κίνηση Πολιτών Ν. Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Επιτροπή Ειρήνης: Αντικομμουνισμός-Θεωρία των δύο άκρων
Επόμενο άρθρο Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια