Ειδήσεις

Κινητοποιήσεις για την υποστελέχωση της Παιδιατρικής


Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ), μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Καρδίτσας στην λειτουργία κάποιων κλινικών  και ιδιαίτερα στη παιδιατρική κλινική,εξ αιτίας της έλλειψης εξειδικευμένου  ιατρικού προσωπικού, κάλεσε για άλλη μια φορά  σύσκεψη φορέων στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας. Σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα  που έχει σχέση  με την υγεία των μικρών παιδιών, δεν  αποτελεί λύση, η εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών σε τμήματα των νοσοκομείων Τρικάλων και Λάρισας, αλλά δημιουργεί κινδύνους για την υγεία τους. Η σύσκεψη  ήταν  συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών που έχει πάρει ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ)για την υγεία στο νομό Καρδίτσας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν:

1)Σύλλογος γυναικών ν. Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ)

2)Ομάδα γυναικών Σέκλιζας (μέλος ΟΓΕ)

3)Ομάδα γυναικών Ταμασίου (μέλος ΟΓΕ)

4)Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Καρδίτσας

5)Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Καρδίτσας

6)Ιατρικός σύλλογος Καρδίτσας

7)Σωματείο εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπάλληλων ν. Καρδίτσας

8)Συνδικάτο οικοδομών ν. Καρδίτσας

9) Εργατικό κέντρο Καρδίτσας

10) Σύλλογος εκπ/κων ΠΕ Καρδίτσας

11)ΕΛΜΕ Καρδίτσας

12)Εμπορικός σύλλογος Καρδίτσας

13)Σύλλογος εργαζομένων συνεταιριστικής τράπεζας Καρδίτσας

14)Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλογών Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ)

15)Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ

16)Σωματείο συνταξιούχων πολιτικών υπάλληλων

17)Σωματείο συνταξιούχων ΟΑΕΕ(ΤΕΒΕ-ΤΑΕ-ΤΣΑ)

18)Σύλλογος γονέων δημοτικού σχολείου Καλλιθήρου

19)Ένωση Πολιτιστικών συλλόγων Καρδίτσας

20)Ένωση γυναικών Ελλάδας-παράρτημα Καρδίτσας

21)Πρωτοβουλία γυναικών Καρδίτσας

22)Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας

Η πρόεδρος του συλλόγου Κλεοπάτρα Ζούκα στην ομιλία της μεταξύ των άλλων επισήμανε:

« Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ), διαχρονικά παλεύει και ξεδιπλώνει αγώνες, δράσεις, πρωτοβουλίες, επικεντρωμένες σε όλα τα ζητήματα που αφορούν όχι μόνο τη γυναίκα αλλά και ολόκληρη τη λαϊκή οικογένεια και φυσικά και ζητήματα υγείας – πρόνοιας.

Πρέπει να  ενισχύσουμε  και να  διευρύνουμε  τις προσπάθειες  που ξεκινήσαμε με φορείς του νομού γιατί  αυτή η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να παίζουν με την υγεία μας, την υγεία των παιδιών μας. Πρέπει με αγώνες να συνεχίσουμε να διεκδικούμε οργανωμένα για να υπάρξουν λύσεις στα αυξημένα προβλήματα που υπάρχουν γιατί εμείς είμαστε που θιγόμαστε άμεσα από αυτές τις πολιτικές  τόσο αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων όσο και  της ΕΕ.

Εμείς, που θιγόμαστε άμεσα από αυτές τις πολιτικές που υποβαθμίζουν τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα μας, πρέπει να βγούμε στην αντεπίθεση.

Έχοντας την  εμπειρία συνεχίζουμε ώστε να πετύχουμε τόσο την ανακούφιση των οξυμένων προβλημάτων όσο και τη δημιουργία προϋποθέσεων για βαθύτερες αλλαγές σε όφελος των εργαζόμενων, των αγροτών, των ανέργων, των συνταξιούχων και των οικογενειών τους.  Μόνο με δυναμικούς αγώνες μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε λύσεις στα οξυμένα αυτά προβλήματα».
Τέλος κάλεσε τους παριστάμενους φορείς να διεκδικήσουν τα εξής:

  • Άμεση κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό (γιατροί, μαίες, παραϊατρικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, καθαριότητα, φύλαξη)
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Καμία απόλυση επικουρικού ή συμβασιούχου.
  • Αντί να μετακινούν γιατρούς και προσωπικό για να μπαλώνουν προσωρινά τις μόνιμες τεράστιες τρύπες του δημόσιου συστήματος υγείας, να μετακινήσουν κονδύλια από τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών.
  • Να προσληφθούν άμεσα όλοι οι απαραίτητοι μόνιμοι παιδίατροι, όπως γίνεται με τις fasttrack διαδικασίες για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
  • Άμεση και πλήρης λειτουργία της Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής και στελέχωση  της με το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό. Άμεση λειτουργία της αίθουσας τοκετών.
  • Επαρκής και αυξημένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό προς όλες τις δημόσιες δομές υγείας για τον απαραίτητο ιατρικό, υλικοτεχνικό, μηχανολογικό και λοιπό εξοπλισμό. Να μην επιβαρυνθούν τα ασφαλιστικά μας ταμεία με τη λεγόμενη ανταποδοτικότητα για την κερδοφορία στην υγεία.
  • Δωρεάν εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες σε όλους ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους ικανότητα, χωρίς λίστες αναμονής και ουρές.
  • Καθολικό Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας-Πρόνοιας.

 

Μετά την ομιλία της προέδρου έγινε συζήτηση με τους φορείς και αποφασίστηκαν τα εξής:

 

  1. Να δοθεί συνέντευξη τύπου: Σάββατο 23 Φλεβάρη, στις12:00το μεσημέρι στο Εργατικό κέντρο
  2. Να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στο νοσοκομείο και να κατατεθεί το κοινό ψήφισμα των φορέων που αποφασίστηκε στην σύσκεψη στο διοικητή: Τεταρτη 27 Φλεβάρη, στις10:00 πμ
  3. Να σταλεί το ψήφισμα στα κόμματα της βουλής (εκτός ΧΑ)
  4. Ενόψει της επίσκεψης του υπουργού υγείας στην Καρδίτσα:

-Να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία-5 Μάρτη.

-Αγωνιστική υποδοχή του υπουργού υγείας -6 Μάρτη.

Προηγούμενο άρθρο Ευθύμης Λέκκας: Καταλυτικές οι επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στη Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας