Ειδήσεις

ΚΚΕ μ-λ Καρδίτσας: Οι αγωνιστικές δυνάμεις του λαού αψήφησαν την απαγόρευση!


Το όργιο βίας και καταστολής δεν κρύβει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και συστήματος για την εξάπλωση της πανδημίας.

Παρά το κλίμα τρομοκρατίας που συντονισμένα καλλιεργήθηκε όλες τις προηγούμενες μέρες, με αποκορύφωμα την απόφαση πλήρους απαγόρευσης των συναθροίσεων για τις μέρες του Πολυτεχνείου…

Παρά την εμετική λασπολογία που έδινε και έπαιρνε στα καθεστωτικά ΜΜΕ, στην προσπάθειά τους να δυσφημίσουν την απότιση φόρου τιμής στον αγώνα του Πολυτεχνείου…
Παρά την ουσιαστική στήριξη της κυβερνητικής απόφασης να μην γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου, από τη στάση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, αλλά και από τη γραμμή του “συμβολικού” γιορτασμού που έδινε κι έπαιρνε τις προηγούμενες μέρες…

… Τα αγωνιστικά τμήματα λαού και νεολαίας σε όλη τη χώρα, έσπασαν το κλίμα φόβου και σιωπής, και όρθωσαν το ανάστημά τους ενάντια στους πάνοπλους μηχανισμούς καταστολής, τα ΜΑΤ, τις αύρες κ.λπ., που έζωσαν τις πόλεις της χώρας. Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΣΠΑΣΕ! Και στην Καρδίτσα.

Χαιρετίζουμε όλους αυτούς -νέους και νέες, εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους- που αψήφησαν την απαγόρευση, κρατώντας τη φλόγα της εξέγερσης ζωντανή, και φέρνοντας το μήνυμα του Πολυτεχνείου.

Σημαντική συμβολή στο σπάσιμο της απαγόρευσης είχε η αποφασιστική στάση των πρωτοβουλιών δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς σε όλη τη χώρα που δημόσια και αταλάντευτα καλούσαν στον αγωνιστικό γιορτασμό της 47ης επετείου.

Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής, βίας προσαγωγών και συλλήψεων στο οποίο επιδόθηκαν οι δυνάμεις κρατικής καταστολής σε όλη τη χώρα. Η λύσσα με την οποία επιτέθηκαν ενάντια σε διαδηλωτές και συγκεντρωμένους που τηρούσαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αποδεικνύει ότι οι στόχοι της κυβέρνησης δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία της υγείας του λαού. Δεκάδες διαδηλωτές προσάχθηκαν εντελώς αδικαιολόγητα, εκατοντάδες πρόστιμα επιβλήθηκαν. Στόχος της κυβέρνησης και του συστήματος που υπηρετεί ήταν και παραμένει το ξερίζωμα της μνήμης του Πολυτεχνείου, η απογύμνωση της επετείου από το αντιιμπεριαλιστικό, αντιφασιστικό μήνυμά της.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και προσαχθέντων, την απόσυρση κάθε κατηγορίας που τους έχει απαγγελθεί, την ακύρωση όλων των παράνομων προστίμων.

Ό,τι και να κάνει το σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, ό,τι και να κάνουν οι υπάλληλοί του, κυβερνητικοί και μη, το πνεύμα της εξέγερσης είναι ζωντανό. Και η απαγόρευση της 47ης επετείου θα βαραίνει για πάντα τους οσφυοκάμπτες πολιτικούς υπαλλήλους του κεφάλαιου και των αμερικανονατοϊκών φονιάδων.

 

Προηγούμενο άρθρο 11 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα – 218 στην υπόλοιπη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες που πλήττουν τα αμπέλια