Κλειστά από χθες τα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ σε όλη τη χώρα


 Κατέβασαν ρολά από χθες Παρασκευή όλα τα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ της χώρας, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε. (ΠΟΕΠΠΠ), μετά τις άκαρπες επαφές που είχε με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κουσελά, από τον οποίο είχαν ζητήσει να εξαιρεθούν της υποχρέωσης τήρησης βιβλίων εσόδων – εξόδων και της επιβολής μοναδικού συντελεστή καθαρού κέρδους. Να θυμίσουμε ότι αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά κινητοποίηση του κλάδου, αρχής γενομένης από τον Νοέμβριο (25-26 & 29-30), στη συνέχεια στις αρχές του μήνα (7-8 Ιανουαρίου) και η τελευταία 48ωρη (14-15 Ιανουαρίου).

 Ο κ. Καρασιώτας

Ο Πρόεδρος των πρακτόρων ΠΡΟΠΟ Ν. Καρδίτσας κ. Καρασιώτας σε δηλώσεις του στη «Γνώμη» κάνει λόγο για αδικία που επιβλήθηκε στον κλάδο με το νέο φορολογικό νόμο και ζητά την κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης βιβλίων εσόδων – εξόδων από τους πράκτορες. «Οι συζητήσεις και οι επαφές που είχαμε με το Υπουργείο, δεν έπιασαν τόπο. Όπως διαφάνηκε, δεν επιθυμούν τον διάλογο, παρά τις δικές τους προτάσεις. Δεν συζητάμε σε καμία περίπτωση την θέση του Υπουργείου, δεν επιθυμούμε τα βιβλία των εξόδων και των εσόδων», σημείωσε, ενώ υπογράμμισε ότι οι κινητοποιήσεις καθώς φαίνεται θα συνεχιστούν, πράγμα που θα αποφασιστεί προσεχώς.

Ανακοίνωση της ΠΟΕΠΠΠ

Σύμφωνα με την ΠΟΕΠΠΠ «η πολυαναμενόμενη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών, που θα έδινε λύση στο φορολογικό μας πρόβλημα, αποδείχθηκε φιάσκο! Ο Υφυπουργός κος Κουσελάς και ο Γενικός Δ/ντης Φορολογίας ούτε τοποθετήθηκαν επί της πρότασής μας ούτε έθεσαν προς συζήτηση κάποια αντιπρόταση. Αμήχανοι παρακολουθούσαν τις τοποθετήσεις μας αναφερόμενοι διαρκώς στην αναγνώριση του δίκαιου της πρότασης και του αιτήματός μας. Οι πράκτορες έχουν δηλώσει με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν επιθυμούν την ολομέτωπη ρήξη και την συνακόλουθη απώλεια τεράστιων κεφαλαίων για τον ΟΠΑΠ και το Δημόσιο, εν όψει ιδίως της παρούσας συγκυρίας. Η άκαμπτη, όμως, στάση του Υπουργείου δυστυχώς δεν μας αφήνει τα περιθώρια να επιλέξουμε τίποτε διαφορετικό από την πραγματοποίηση της προαναγγελθείσας απεργίας στις 14 και 15 Ιανουαρίου και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από την επόμενη εβδομάδα. Για το λόγο αυτό, η ΠΟΕΠΠΠ συγκαλεί την Τετάρτη 19-01-2011 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων, ώστε όλοι μαζί να αποφασίσουμε απεργία διαρκείας , μέχρι οι ιθύνοντες να καταλάβουν ότι η επίλυση του θέματός μας μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσα από δημιουργικό διάλογο και όχι με άσκοπες και ανούσιες συναντήσεις διπλωματικού χαρακτήρα. Συνάδελφοι, ο μαραθώνιος που έχουμε διανύσει αυτούς τους 9 μήνες δεν θα τελειώσει, εάν δεν πείσουμε την Κυβέρνηση ότι η υπαγωγή στο σύστημα του λογιστικού προσδιορισμού του μόνου επαγγελματικού κλάδου του οποίου τα έσοδά είναι πλήρως βεβαιωμένα από το Ελληνικό Δημόσιο δεν δημιουργεί νέες πηγές εσόδων, αλλά μόνον νέους οφειλέτες. Τους καλούμε για ακόμη μία φορά να στηρίξουν το μοναδικό νόμιμο δίκτυο στοιχηματισμού στην Ελλάδα – που είναι το δίκτυο των πρακτόρων του ΟΠΑΠ – αντί με τις πράξεις και παραλείψεις τους να μεγαλώνουν τα απολεσθέντα έσοδα των 4 δις ευρώ ετησίως από τον παράνομο τζόγο».

Προηγούμενο άρθρο ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΙΣ 26 ΓΕΝΑΡΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Επόμενο άρθρο Στο κτήριο της Δημοτικής Αγοράς οι θεωρήσεις βιβλιαρίων ΟΓΑ