Ειδήσεις

Κλειστοί παρέμειναν σήμερα Δευτέρα οι παιδικοί σταθμοί


Μετά την άρνηση του υπουργείου Παιδείας να αποδεχθεί τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων, ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΝ, οι οποίοι έχουν συμμάχους τους χιλιάδες γονείς που συνυπέγραψαν στους Δήμους όλης της χώρας το κοινό αίτημα Αυτοδιοίκησης και εργαζομένων να αποσυρθεί η διάταξη, προχωρούν σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα αποφασίστηκε το κλείσιμο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου. Την ίδια μέρα στις 12 ο μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Κλαυθμώνος και ακολούθως πορεία προς τη Βουλή, όπου θα κατατεθούν οι υπογραφές των χιλιάδων γονέων που συγκεντρώθηκαν.

Ο κύριος Γαβρόγλου βιάζεται να περάσει τον Νόμο παρωδία, να υποβαθμίσει τους Παιδικούς σταθμούς και να παίξει με το μέλλον των παιδιών. Η μόνη επιλογή που αφήνει η συγκυβέρνηση στους εργαζόμενους των Δημοτικών παιδικών σταθμών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικότερα είναι αυτή των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Στις περιπτώσεις εκείνες που οι αιρετοί λάβουν απόφαση να μην κλείσουν τους παιδικούς σταθμούς, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκηρύσσει 24ωρη απεργία για όλους τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα και ώρα 11:30πμ έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας.
Επίσης η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να προκηρύξει στάση εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις 11:00πμ ως την λήξη του ωραρίου.
Συνάδελφοι, αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά και ο κύριος Γαβρόγλου στην ιστορία ως ανύπαρκτος υπουργός που βάζει σε περιπέτειες την κοινωνία και τα παιδιά.
Δεν θα το επιτρέψουμε, θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας στηρίζει την απόφαση της Κ.Ε.Δ.Ε. και της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με την οποία αποφασίστηκε την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου  2018 οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστοί ως πρώτο βήμα αντίδρασης στην υποβάθμιση των Παιδικών Σταθμών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και των επαγγελματικών δικαιωμάτων του έμπειρου Παιδαγωγικού προσωπικού που εργάζονται σε αυτούς. Συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε.

Μαζί με τους εργαζόμενους αλλά και τους χιλιάδες γονείς που αγωνιούν διεκδικούμε το αυτονόητο. Να μην ψηφιστεί μία διάταξη που δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη, ή τουλάχιστον να είναι δυνητική η εφαρμογή της.

Δεν θα δεχθούμε πολιτικές που απαξιώνουν, συρρικνώνουν και αποδομούν ένα νευραλγικό κομμάτι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι οι Παιδικοί Σταθμοί, οι οποίοι είναι στελεχωμένοι με εξειδικευμένο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό και παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες

 

 

Για το Δ.Σ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                                    ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεργασία του Δήμου Μουζακίου με τους ΤΟΕΒ της περιοχής
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για απειλή, αντίσταση και απόπειρα σωματικής βλάβης