Ειδήσεις

Κοινή δήλωση Μπ. Παπαδόπουλου και Π. Ραγιά για τα εγκαίνια του Ιατρείου Ρεντίνας


Παρότι απρόσκλητοι, θεωρήσαμε χρέος μας να παρευρεθούμε στα εγκαίνια του Περιφερειακού Ιατρείου Ρεντίναςπου έγιναν την Παρασκευή 19/5/2016. Πρόκειται για ένα έργο που αναμφισβήτητα συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης των κατοίκων της Ρεντίνας αλλά και των όμορων κοινοτήτων. Εξέλιξη ιδιαίτερα θετική που έρχεται κόντρα στο δυσμενές περιβάλλον που οδηγεί εδώ και 7 χρόνια την κοινωνία και την οικονομία μας σε συρρίκνωση.

Είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε το 2007 όταν ο Καποδιστριακός Δ. Ρεντίνας έβαλε μπροστά τη σύνταξη  της μελέτης και το 2009 παραχώρησε το οικόπεδο για την ανέγερση του ιατρείου, κινώντας ταυτόχρονα και τις διαδικασίες για την ένταξή του έργου στο ΕΣΠΑ. Αυτό τελικά έγινε το Νοέμβριο του 2010 με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ

Η συνεργασία του Νοσοκομείου Καρδίτσας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δ. Σοφάδων οδήγησε στη δημοπράτηση του έργου για την ανέγερση του κτιρίου το 2011 το οποίο ολοκληρώθηκε το 2013. Ταυτόχρονα διεκδικήθηκε η ένταξη και η δημοπράτηση της “διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου”, τα οποία δρομολογήθηκαν μέσα στο  2013 με προϋπολογισμό68.500 ευρώ. Η διαδικασίαόμως του διαγωνισμού καθυστέρησε λόγω ενστάσεων με αποτέλεσμα την ολοκλήρωση του έργου το 2016

Σ´ όλη αυτή την πορεία ο ρόλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν καταλυτικός.

Αυτή όμως η πορεία δεν ήταν παρά μόνο η 1η φάση του έργου “Περιφερειακό Ιατρείο Ρεντίνας”. Για την παράταξή μας, η 2η φάση είναι η σημαντικότερη και αφορά τον πλήρη εξοπλισμό του ιατρείου και κυρίως τη στελέχωση του με δυο μόνιμους  γιατρούς ανεξάρτητους απ’ του Κ.Υ. Σοφάδων οι οποίοι θα έχουν τομέα ευθύνης τους την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας στους πέντε ορεινούς οικισμούς: Ρεντίνα, Αηδονοχώρι, Βαθύλακκος, Λουτροπηγή, Λουτρά Σμοκόβου.

Ελπίζουμε οτι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Νοσοκομείο, Δήμος, Περιφέρεια και Υπουργείο) θα δραστηριοποιηθούν άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση.Σε διαφορετική περίπτωση ότι έγινε ως σήμερα δε θα έχει κανένα νόημα.

Προηγούμενο άρθρο Το νερό Θεόνη γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού
Επόμενο άρθρο Μπροστά στις εκλογές του συλλόγου Α/θμιας