Ειδήσεις

Κοινή δράση από τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. και το 3ο Κ.Δ.Α.Π.


Οι Παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με το 3ο ΚΔΑΠ Δήμου Καρδίτσας συμμετείχαν και φέτος στις παράλληλες εκδηλώσεις του 32ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργάνωσε η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ3, τον 102fm και την ΕΡΤ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Στις  Παιδικές Βιβλιοθήκες «Αγγελική Βαρελλά», «Δημοτικού Διαμερίσματος Αρτεσιανού» και «Δημοτικού Διαμερίσματος Καρδιτσομάγουλας», παρουσίασαν τη δράση «Σκληρό Καρύδι – Μαλακή Ψίχα: ένα προσφυγόπουλο διηγείται» βασισμένο στο βιβλίο της Ελένης Σβορώνου «Σκληρό Καρύδι» των εκδόσεων «Καλειδοσκόπιο».

Δώσαμε στα παιδιά κομμάτια από χαρτί, ώστε να γράψουν επάνω αγαπημένα τους αντικείμενα και στη συνέχεια με απλά λόγια, προσπαθήσαμε να διαχωρίσουμε τις έννοιες «πρόσφυγας» και «μετανάστης».

Έπειτα διαβάσαμε το πολύ ωραίο βιβλίο της Ελένης Σβορώνου «Σκληρό καρύδι» από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και μαζί με τα παιδιά συζητήσαμε για το τι θα έπαιρναν τα ίδια μαζί τους σε μια τέτοια περίπτωση και κυρίως γιατί θα έπαιρναν τα συγκεκριμένα αντικείμενα κι όχι κάποια άλλα.

Τα παιδιά έδειξαν μεγάλη ωριμότητα γύρω από το θέμα, αρκετά ήταν από άλλες χώρες, που οι γονείς τους επέλεξαν να ζήσουν εδώ και με τη στάση τους και τις απαντήσεις τους μας συγκίνησαν, αλλά πιο πολύ μας άρεσε που όλα ήταν φίλοι μεταξύ τους και δεν τους χώριζε ούτε η διαφορετική καταγωγή, αλλά ούτε και η διαφορετική θρησκεία.

Ήταν τρία υπέροχα απογεύματα!!!

Προηγούμενο άρθρο 4ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης
Επόμενο άρθρο Η Καρδίτσα τιμά και γιορτάζει την Ημέρα Ποίησης