Κοινή δράση Δήμου Καρδίτσας – Εκκλησίας για τα κοινωνικά προβλήματα


 Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κύριλλο και το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρεντίνης κ. Σεραφείμ επισκέφθηκαν το πρωί στο Επισκοπικό Μέγαρο ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός με τον συνεργάτη του, Ειδικό Σύμβουλο κ. Αντ. Κωνσταντέλλο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα και κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα σύγχρονα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα.

Κοινή ήταν η εκτίμηση οτι η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην χώρα μας σε συνδυασμό με τα προβλήματα που ήδη αντιμετώπιζε η τοπική μας κοινωνία έχουν φέρει σε δύσκολη θέση χιλιάδες συμπολίτες.

Οι εκπρόσωποι της τοπικής μας Εκκλησίας ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για τις κοινωνικές δράσεις που αναπτύσσει η Ιερά Μητρόπολη για τους συμπολίτες μας μέσω των ευαγών ιδρυμάτων της και των φιλόπτωχων ταμείων των ενοριών και ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων για το πως ο Δήμος θα μπορούσε να στηρίξει αυτό το έργο.

Ο κ. Παπαλός αναγνώρισε τον κυρίαρχο κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας, η οποία  ιδιαίτερα σ’ αυτή τη συγκυρία καταβάλει, όπως είπε, τεράστια προσπάθεια να συμπαρασταθεί ηθικά και υλικά σε όσους συνανθρώπους μας δοκιμάζονται και διαβεβαίωσε τον Σεβασμιότατο οτι ο Δήμος θα συμβάλει σ’ αυτή την προσπάθεια με όλες του τις δυνάμεις.

Ειδικότερα ο κ. Παπαλός τόνισε τα εξής:

«Η δύσκολη περίοδος που διανύουμε απαιτεί συνένωση δυνάμεων, αλλά ταυτόχρονα και αναζήτηση των ενδεδειγμένων λύσεων για τους συμπολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Ο ρόλος της Εκκλησίας σ’ αυτή την προσπάθεια είναι πολύ σημαντικός και αναγνωρίζεται απ’ όλους. Ως Δήμος οφείλουμε να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες. 

Στοχεύουμε να εκπονήσουμε ένα σχέδιο δράσης ενεργοποιώντας όλους τους φορείς και τους συμπολίτες μας που έχουν διάθεση να συνδράμουν προς την κατεύθυνση της προσφοράς. Θα απευθυνθούμε επίσης σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ζητώντας τους να ενισχύσουν το έργο που προσφέρει η τοπική Εκκλησία με τη λειτουργία των Σπιτιών της Αγάπης.

Βρισκόμαστε  σε επαφή και με άλλους φορείς αναζητώντας τρόπους συνεργασίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα των ευπαθέστερων κοινωνικών ομάδων.

Η ευαισθητοποίηση όλων μας μπορεί να αποτελέσει αντίδοτο στην κρίση που αντιμετωπίζουμε.»

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη τεσσάρων ατόμων για διενέργεια τυχερών – απαγορευμένων παιγνίων
Επόμενο άρθρο Το νέο Δ.Σ. των κατασκηνώσεων Νεράιδας