Ειδήσεις

Κοινή Δράση Εκπ/κών: Να δώσουμε τέλος στον εμπαιγμό


Πρώτιστο καθήκον μας να διεκδικήσουμε όλοι για τους αναπληρωτές συναδέλφους μόνιμη και σταθερή εργασία.  Γιατί δεν ταιριάζει στους πιο νέους συναδέλφους εκπαιδευτικούς αυτή η απαξίωση. Και γιατί αν οι αναπληρωτές δεν γίνουν μόνιμοι είναι σίγουρο πως οι μόνιμοι θα γίνουν αναπληρωτές.

Πραγματική δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους τους μαθητές. Δεν  νομιμοποιούμε το διχασμό και την πολυδιάσπαση των εκπαιδευτικών. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Οι αναπληρωτές καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες!

Διορισμοί  με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία! Οι όποιες υποσχέσεις για μόνιμους διορισμούς θα πρέπει να φανούν στον προϋπολογισμό του Κράτους για την νέα χρονιά.

Κάλυψη όλων των κενών με τις αναγκαίες ειδικότητες. Πλήρης κάλυψη της Παράλληλης Στήριξης (1δάσκαλος, προς 1μαθητή). Ίδρυση και κάλυψη νέων Τμημάτων Ένταξης και Υποδοχής όπου υπάρχουν ανάγκες.

Ενιαία Πτυχία με επαγγελματικά δικαιώματα – μόνη προϋπόθεση εργασίας. Όχι στο νέο προσοντολόγιο (ΟΟΣΑ) που οδηγεί στη διάσπαση, τον ανταγωνισμό και το κυνήγι προσόντων.

Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα – προστασία  μητρότητας, εξίσωση αδειών.

Πλήρης διαφάνεια και δημοσιοποίηση των κενών στις τοποθετήσεις.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στον Μαραθώνιο της Αθήνας ο Σύλλογος Δρομέων Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη μαθητών του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας στο Αρχαιολογικό Μουσείο