Ειδήσεις

Κοινή σύσκεψη σωματείου υπαλλήλων και Συλλόγου Γυναικών


Μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 του Φλεβάρη σύσκεψη με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού δικαίου προκειμένου να υπάρξει συντονισμός και  συνέχεια της κοινής μας δράσης με βάση τα προβλήματα που απασχολούν την εργαζόμενη γυναίκα και τη λαϊκή – εργατική οικογένεια συνολικότερα .

Το κάλεσμα αυτό που έγινε με αφορμή την καμπάνια της ΟΓΕ , εν όψει   της  Παγκόσμιας  Μέρας  της Γυναίκας στις 8 του Μάρτη και  έγινε έχοντας ως στόχο:

1ον .Τον κοινό βηματισμό μας με το σωματείο με στόχο να ενισχυθεί το μέτωπο ενάντια στην ευελιξία στην εργασία , να κατανοηθούν οι συνέπειες της γενίκευσης των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα  αλλά και συνολικότερα στην οικογενειακή και κοινωνική ζωή της γυναίκας . Να φωτιστεί η αιτία αυτής της βαρβαρότητας αλλά και οι διεκδικήσεις μας για σταθερή εργασία , με μικρότερο ημερήσιο χρόνο εργασίας και καλύτερους μισθούς .

2ον . Την αλληλεπίδραση στη δράση μας ώστε να ενταχθούν στα εργατικά σωματεία περισσότερες γυναίκες μέλη του Συλλόγου μας και μη .

3ον . Τον εμπλουτισμό του διεκδικητικού μας πλαισίου και την κοινή δράση για τα αιτήματα που αναφέρονται στη λαϊκή οικογένεια με έμφαση στην εργαζόμενη γυναίκα όπως ; κοινωνική ασφάλιση , Υγεία , Παιδεία , Πρόνοια ,Προστασία της Μητρότητας , Ελεύθερος χρόνος .

4ον . Να ενημερωθούν οι γυναίκες  για τα ζητήματα και το διεκδικητικό πλαίσιο του εργατικού κινήματος που γνωρίζουν και με τη συμμετοχή τους στους αγώνες τους αλλά και τα βιώνουν καθημερινά με αποτέλεσμα μια « Ζωή Λάστιχο » όπως αναφέρεται και στην καμπάνιά μας .

5ον . Τέλος , είναι πεποίθησή μας ότι πρέπει  να δίνουμε συνέχεια στην κοινή μας δράση  . Η διέξοδος για μας βρίσκεται στη συλλογική δράση , στην αγωνιστική στάση ζωής και τη διεκδίκηση για όλα όσα μας ανήκουν και μας στερούν . Ενώνουμε τις φωνές μας και συντονίζουμε  τη δράση μας .

Σημαντική θεωρούμε την πάλη ενάντια :

Στην εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ –ΕΕ – ΝΑΤΟ , που μετατρέπουν τη χώρα μας σε απέραντο Νατοϊκό στρατόπεδο , σε μαγνήτη επιθέσεων και σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επιθέσεων σε βάρος άλλων λαών .

Στην μετατροπή της χώρας μα σε μια απέραντη φυλακή για χιλιάδες πρόσφυγες , γυναίκες με τα παιδιά στην αγκαλιά , που άφησαν την κόλαση του ιμπεριαλιστικού πολέμου για να βρεθούν στα κολαστήρια της Μόριας και τις νέες Αμυγδαλέζες , που έστησαν οι κυβερνήσεις , πριν του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα της ΝΔ .

Καταδικάζουμε :

Τη στάση της κυβέρνησης που με προκλητική αναίδεια κάνει εκκλήσεις για ηρεμία την ώρα που οι αποβάσεις των ΜΑΤ , των δυνάμεων καταστολής πάνε κι έρχονται , Από τα νησιά μας , μέχρι και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ , δια της αστυνομίας ,επιχειρεί να νουθετήσει όποιον τολμάει να αντισταθεί στην πολιτική της παραπέμποντας σε δυνάμεις κατοχής με ωμή αγριότητα και αυταρχισμό . Οι  ευθύνες τους είναι τεράστιες και πρέπει να καταδικαστούν από το λαό .

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού δικαίου ενημέρωσε  για τις εξελίξεις, που υπάρχουν, με θέμα αιχμής φυσικά το ασφαλιστικό και πως η επίθεση που δεχόμαστε στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα  πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών μας. Το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο βάζει ένα ακόμα λιθάρι στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν ή θέλουν να το αντιμετωπίζουμε. Οι συντάξεις αποτελούν τη μια πλευρά προστασίας και της αξιοπρεπούς ζωής, μετά την εργασία μας! Το ασφαλιστικό, όμως, περιλαμβάνει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου! Από τις συντάξεις ως την ασφάλιση του μικρού παιδιού και τα εμβόλια του, τα φάρμακα μας, όταν αρρωσταίνουμε. Περιλαμβάνει τις ιατρικές εξετάσεις, τις παροχές υγείας και πρόνοιας, την προστασία της μητρότητας, την προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες.

Ακολούθησε συζήτηση και προβληματισμός τα οποία και κατέληξαν στις παρακάτω κοινές δράσεις :

1)    Την σύνταξη κοινού ψηφίσματος με τις θέσεις μας αλλά και τις διεκδικήσεις μας

2)    Ομιλίες , εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς και κατάρτισης

3)    Κοινή παρέμβαση το Σάββατο 7/3/2020 στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 11:30 το πρωί

4)    Εκδήλωση την Κυριακή στις 8 του Μάρτη στο Ξενοδοχείο « ΚΙΕΡΙΟΝ » με θέμα : Λάστιχο ωράριο – λάστιχο ζωή . Γυναίκα οργανώσου τώρα για την ανατροπή .

Έτσι τιμάμε εμείς την 8η του Μάρτη , δυναμώνοντας τον αγώνα για τη ζωή που έχουμε ανάγκη .

Προηγούμενο άρθρο Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών για το συνέδριο της ΓΣΕΕ
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα