Ειδήσεις

Κοινός αγώνας εργατών-μικρομεσαίων εργατών


Η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράταξή της στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφωντης Καρδίτσας αλλά και σε όλη χώρα, που έχουν στο στόχαστρό τους την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την αντιαγροτική ΚΑΠ της Ε.Ε, με τις οποίες οδηγούνται σε φτωχοποίηση και στην ανεργία πολλές δεκάδες χιλιάδες ακόμα μικροί αγρότες.

Καταδικάζει, επίσης, την προσπάθεια της κυβέρνησης, εκπροσώπων της αστικής τάξης και αστικών ΜΜΕ, να καλλιεργήσουν τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό» και «να βγάλουν λάδι» τις βάρβαρες πολιτικές, που καταστρέφουν την πλειοψηφία του λαού.

Όπως χτυπιέται η εργατική τάξη από την καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα μέτρα, που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας το «αριστερό» μνημόνιο, που ψήφισε με τη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, με την τεράστια ανεργία, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, τις ανατροπές των ΣΣΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων, τα αντιασφαλιστικά μέτρα, που τσακίζουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης, τις ασφαλιστικές εισφορές, μειώνουν τις παροχές υγείας και διαλύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, κάνουν κατασχέσεις της λαϊκής κατοικίας, έτσι χτυπιούνται και οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, οι μικροί ΕΒΕ.

Επομένως ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων είναι και αγώνας της εργατικής τάξης, ενάντια στη βάρβαρη ταξική πολιτική με αντιμονοπωλιακούς-αντικαπιταλιστικούς στόχους πάλης και αιτήματα, με αλληλεγγύη. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να έχουν την υποστήριξη του ενός με τον άλλο. Καλούμε τα Σωματεία του νομού, τον κάθε εργαζόμενο της πόλης και των χωριών του νομού μας να στηρίξουν τον αγώνα των μικρών αγροτών.

Μπορούμε με τη συμμαχία και τον αγώνα μας, να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση να τους ανατρέψουμε, διεκδικώντας εμείς να κάνουμε κουμάντο σ’ αυτόν τον τόπο και να οργανώσουμε την οικονομία με στόχο την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των μικρών ΕΒΕ και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.

Η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ, τα Σωματεία και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, θα στηρίξουν, θα συμμετέχουν σε κάθε κινητοποίηση της μικρομεσαίας αγροτιάς και με τη φυσική παρουσία.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Eνημερωτική ιατρική εκδήλωση στο 5ο ΓΕΛ Καρδίτσας