Κοινός στόχος η διασφάλιση του θεσμού των ΚΔΑΠ


Συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ του Δήμου Καρδίτσας με θέμα τις προοπτικές της λειτουργίας των Κέντρων μετά τη λήξη του ΕΣΠΑ 2007-2013

 

Συνάντηση με το προσωπικό των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) του Δήμου Καρδίτσας είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής 23/11 ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλό  και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Στ. Παπαγεωργίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την λειτουργία των 4 ΚΔΑΠ που διαθέτει ο Δήμος Καρδίτσας και κυρίως οι προοπτικές απρόσκοπτης συνέχισης της λειτουργίας τους και μετά την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ 2007- 2013 με πόρους του οποίου χρηματοδοτούνται οι εν λόγω δομές  του Δήμου.

Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι οι υπηρεσίες που προσφέρουν τα ΚΔΑΠ, προς την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα προς τις χιλιάδες των παιδιών που παρακολούθησαν και παρακολουθούν από την έναρξη της λειτουργίας τους το 2000 μέχρι και σήμερα τα προγράμματά τους είναι ιδιαίτερα σημαντικές και απαιτείται να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας τους και μετά τον Αύγουστο του 2013 που λήγει το ΕΣΠΑ.

Οι εργαζόμενοι των ΚΔΑΠ του Δήμου, αλλά και όλης της χώρας ζητούν την  συνέχιση της χρηματοδότησης των Κέντρων είτε στα πλαίσια της διετούς παράτασης του τρέχοντος ΕΣΠΑ ( μέχρι δηλαδή και το 2015) που αναμένεται να δοθεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί η απορρόφηση των πόρων του, είτε με την μεταφορά του προγράμματος των ΚΔΑΠ στο ΕΣΠΑ της περιόδου 2013-2020, ώστε να ανανεωθούν και οι συμβάσεις τους που είναι αορίστου χρόνου και λήγουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, καθώς είναι «ανανεούμενες κατ’ έτος και μέχρι τη λήξη του προγράμματος.

Ο κ. Παπαλός διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι η Δημοτική Αρχή επιθυμεί την συνέχιση του προγράμματος, συμμερίζεται την αγωνία τους για το εργασιακό τους μέλλον  και στηρίζει τις θέσεις τους, ενώ έχει ήδη προχωρήσει σε  επαφές και παρεμβάσεις σε κεντρικό επίπεδο προς την κατεύθυνση της χρηματοδότησης του προγράμματος των ΚΔΑΠ και τα επόμενα χρόνια μέσω του ΕΣΠΑ.

« Τα ΚΔΑΠ αποτελούν έναν κατά κοινή εκτίμηση επιτυχημένο θεσμό με σημαντική προσφορά στην τοπική μας κοινωνία, αλλά και στην ελληνική οικογένεια ευρύτερα και αποτελεί κοινό στόχο της Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων αυτών των δομών η διασφάλιση της χρηματοδότησής τους και τα επόμενα χρόνια. Στηρίζουμε επομένως  το αίτημα των εργαζομένων των ΚΔΑΠ του Δήμου μας και θα συμβάλουμε μέσα από τα αυτοδιοικητικά όργανα στο οποία συμμετέχουμε, ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι για τη συνέχιση της λειτουργίας τους» τόνισε ο κ. Παπαλός μετά τη λήξη της συνάντησης.

Προηγούμενο άρθρο Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών από χρυσοχοεία στα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και την Πτολεμαΐδα
Επόμενο άρθρο ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ – Μέσω της νεοσυσταθείσας από το ΕΒΕ, Επιτροπής επίλυσης διαφορών από εμπορικές μισθώσεις