Κοινό μέτωπο αγώνα κατά της ανεργίας – Έφθασε το 40% στο Νομό μας


Στη συγκρότηση ενός Συντονιστικού Οργάνου που θα έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει  σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την τοπική μας κοινωνία, και τους εργαζόμενους  ειδικότερα, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι φορείς της Καρδίτσας κατά τη χθεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης τέθηκαν τα ζητήματα της ανεργίας, υγείας, της  παιδείας και της υπερφορολόγησης και τονίστηκε από όλους η ανάγκη  να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο αγώνα.  Στη συνέχεια,  εξάλλου, πρόκειται να  αποφασίσουν και συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες για την αντιμετώπιση όλων των παραπάνω.

Επίσης, όλοι οι φορείς μαζί αποφάσισαν να στηρίξουν την απεργία της ερχόμενης Πέμπτης όπου το ζητούμενο είναι η μαζική συμμετοχή και η αλληλεγγύη.

Στην τοποθέτησή του, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργος Καπράνας τόνισε πως τα προβλήματα που  βιώνει ο κάθε κλάδος, και τα οποία είναι απόρροια των μνημονιακών πολιτικών,  είναι κοινά, γι ΄ αυτό και ο αγώνας θα πρέπει να είναι επίσης κοινός.

«Όλοι δίνουν έναν αγώνα επιβίωσης. Δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει τουλάχιστον έναν άνεργο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Καπράνας, τα γενικά προβλήματα είναι τα ίδια (παιδεία, υγεία, υπερφορολόγηση, χαράτσια κλπ.), ενώ αναφέρθηκε και στα μεγάλα έργα που έχουν μείνει στάσιμα (όπως Ε65), στον πρωτογενή τομέα, ακόμα και στην Κυριακάτικη εργασία.

Ειδικά για το πρόβλημα της ανεργίας, τόνισε πως πλέον έχει ξεπεράσει το 40%, γι ΄ αυτό και όπως επεσήμανε «Πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Τα πράγματα χειροτερεύουν. Όλοι μαζί πρέπει να αναπτύξουμε ένα μέτωπο που να παρεμβαίνουμε. Σε λίγο θα ψηφιστεί και ο νέος προϋπολογισμός και μας περιμένουν νέοι φόροι. Αν πάμε όλοι μαζί, θα καταφέρουμε πολλά πράγματα.

Την ερχόμενη Πέμπτη, εξάλλου,  είναι ημέρα απεργίας, είναι μια μέρα αντίδρασης και αγώνα».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Όχι τρακτέρ πάνω στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας - Επιστολή Αλεξάκου σε Μπούτα
Επόμενο άρθρο Παρέμβαση του πρ. Δημάρχου κ. Παπαλού σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Βαρελά