Κοινό μέτωπο ώστε τα τοπικά προϊόντα να μπουν σε όλα τα S/M


Το πρώτο θετικό βήμα ώστε τα τοπικά προϊόντα να βρεθούν στα ράφια όλων των σούπερ μάρκετς του Νομού αποτέλεσε η σχετική σύσκεψη που συγκάλεσε,  το μεσημέρι της Τρίτης, το Επιμελητήριο Καρδίτσας, στα γραφεία του.

Αν και η συμμετοχή από την πλευρά των εκπροσώπων των S/M θα μπορούσε και θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερη, αναπτύχθηκε ένας ουσιαστικός διάλογος και σύντομα αναμένεται να υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Ηλίας Αντωνίου υπάρχουν παράπονα από πολλούς παραγωγούς ότι δεν μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους στα τοπικά καταστήματα των S/M και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αλλάξει άμεσα διότι, όπως εξήγησε, τα χρήματα θα επιστρέψουν και πάλι στην  τοπική αγορά.

Πρόσθεσε δε πως σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμα και μποϊκατάζ στα S/M που θα αδιαφορήσουν.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των S/M δήλωσαν θετικοί στο να προχωρήσει αυτή η προσπάθεια πιο συστηματικά και ζήτησαν από το Επιμελητήριο περισσότερες πληροφορίες και λίστες με τα ονόματα των ντόπιων παραγωγών που διαθέτουν προϊόντα.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπύρος Λάππας και Χρυοούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, ενώ από τη μεριά του Επιμελητηρίου έλαβαν μέρος τα μέλη του Δ.Σ. κ. Κηρύκος και Ντενίσης καθώς επίσης και η Δ/ντρια κ. Γ. Κοτρώνη.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ποτάμι Ν. Καρδίτσας : Ερώτηση σχετικά με τη διαχείριση ταμειακών υπολοίπων αγροτικών οργανισμών
Επόμενο άρθρο Σε εγρήγορση με όλους τους φορείς η περιφέρεια Θεσσαλίας για ενδεχόμενη κατάργηση των ΤΕΙ