Ειδήσεις

Κοπή πίτας και πεζοπορία από τον ΕΟΣΚ


Πεζοπορία και κοπή πίτας από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας (ΕΟΣΚ),  είναι  επόμενη δράση του συλλόγου την Κυριακή 26 Γενάρη, στην περιοχή της λίμνης Σμοκόβου, όπου θα κόψουμε και την  πρωτοχρονιάτικη πίτα μας.

Θα ξεκινήσουμε από τα λουτρά Σμοκόβου, σε καλά σηματοδοτημένο και εύκολο μονοπάτι και σε 2,5 ώρες περίπου, θ ανέβουμε στην κορυφή Προφήτης Ηλίας στα 973 μέτρα, με το ομώνυμο εκκλησάκι, όπου υπάρχουν υπολείμματα από το αρχαίο τοίχος του κάστρου της Μενελαΐδος. Πιθανολογείται ότι ο οικισμός αυτός άκμασε κατά την κλασική και ελληνιστική περίοδο, ενώ εικάζεται πως εδώ βρισκόταν η πρωτεύουσα των Δολόπων, η Μενελαΐδα.

Στο πλάτωμα της κορυφής, θα κόψουμε την  πρωτοχρονιάτικη πίτα μας, θα ανταλλάξουμε ευχές και θα επιστρέψουμε στα λουτρά, όπου θα φάμε, θα πιούμε και θα γλεντήσουμε στην αίθουσα του ξενοδοχείου.

Προαιρετικά φυσικά, μπορεί να προηγηθεί μια χαλαρωτική βουτιά στην πισίνα των ιαματικών λουτρών, γι αυτό όσοι ενδιαφέρονται να έχουν μαζί τους και τα απαραίτητα.

Υπάρχει η δυνατότητα και για διήμερη συμμετοχή, με διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο των λουτρών με ελκυστικό πακέτο για τα μέλη του ΕΟΣΚ.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μέχρι την Πέμπτη 23 Γενάρη.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Προμήθεια προϊόντων-αναλωσίμων στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA II
Επόμενο άρθρο Εορτή του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Ευθυμίου του μεγάλου