Ειδήσεις

Κοπή πίτας της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο  11 Φεβρουαρίου 2017, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας.

Όλοι οι Έφοροι , οι βαθμοφόροι της Περιφερειακής Εφορείας , οι Επιτροπές Κοινωνικής Συμπαράστασης , οι Παλαιοί Πρόσκοποι καθώς και η εκπρόσωπος του Δήμου Λαρισαίων κα Δέσποινα Αράπκουλε , ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κωνσταντίνος Αγοραστός, οι φιλοπρόσκοποι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας , τίμησαν με την παρουσία τους την ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του πνευματικού κέντρου Χατζηγιάννειου Λάρισας.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας  κος Κορδάς Παναγιώτης  έκανε  μια αναφορά πάνω στο πρόγραμμα και το παιδαγωγικό έργο των Βαθμοφόρων μέσα στα τμήματα τους, στις περσινές δραστηριότητες τους, καθώς και στον προγραμματισμό της νέας χρονιάς ,ζητώντας την συμμετοχή όλων (παιδιών-γονέων- βαθμοφόρων- παλαιών προσκόπων) για την επιτυχία όλων των παραπάνω.

Ενώ αναφέρθηκε στην ομιλία του χαρακτηριστικά «    Το 2017 δεν ξεκίνησε με την ελπίδα της αρχής και την αισιοδοξία του καινούργιου. Μέσα στα δυσχερή δεδομένα που ζούμε σαν χώρα ο προσκοπισμός καλείται να κάνει ακόμα πιο αισθητή την παρουσία του στους κόλπους της κοινωνίας. Η παρουσία μας στην Ελληνική κοινωνία μετρά πάνω από 107 χρόνια και σ` αυτή τη χρονική περίοδο είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε το προσκοπικό αντίδοτο στην κρίση.»

Ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας με πολλές ευχές και πολλά χαμόγελα από όλους τους βαθμοφόρους  ενώ το λόγο πήραν στην συνέχεια

 οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας καθώς και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός αλλά και η εκπρόσωπος του Δήμου Λαρισαίων κα Δέσποινα Αράπκουλε οι οποίοι αφού ευχήθηκαν σε όλους για την νέα χρονιά ευχαρίστησαν  τους Προσκόπους της Κεντρικής  και Δυτικής Θεσσαλίας  οι οποίοι είναι πάντα ‘’Εσο Ετοιμοι’’ σε ότι τους χρειάζεται ο Δήμος και η  Περιφέρεια και πως οι ίδιοι θα είναι αρωγοί  πάντα στο έργο των Προσκόπων σε ότι χρειαστούνε. 

Αμέσως μετά ακολούθησε η  βράβευση με το μετάλλιο μακράς ευδόκιμου Υπηρεσίας  του εφόρου Διοίκησης της Περιφέρειας κ.Νικόλαου Κόρκα  και του εφόρου εκπαίδευσης της Περιφέρειας κ.Γεωργίου Φώτη, ενώ στην συνέχεια τιμήθηκε με το μετάλλιο της Ευδοκίμου υπηρεσίας ο έφορος Ακινήτου περιουσίας και Οικονομικών κ.Κώστας Νανούλης.

Το λόγο στη συνέχεια έλαβε ο Περιφερειακός Έφορος κ. Κορδάς ο οποίος και εξήρε το έργο του πατήρ Αθανάσιου  Τσιμενίδη, ο οποίος εκτός από το πνευματικό του καθήκον είναι συνταγματάρχης του Σώματος Στρατιωτικών Ιερέων του ΓΕΕΘΑ, βαθιά μορφωμένος με πτυχία Θεολογίας, Ψυχολογίας και Ιστορίας.  Ένας άνθρωπος του Θεού, που ζει καθημερινά μέσα στα μαχητικά αεροσκάφη, τα επιθετικά ελικόπτερα και τα άρματα μάχης , δηλώνοντας πως είναι  υπέρμαχος του προσκοπισμού και της Προσκοπικής ιδέας.

Για το λόγο αυτό συνέχισε ο Περιφερειακός , και μετά από απόφαση του Διοικητικού  Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων αποφασίστηκε να τιμηθεί με το μετάλλιο φίλων του Προσκοπισμού και αμέσως μετά ακολούθησε η βράβευσή του.

Ο πατήρ Αθανάσιος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τον Περιφερειακό έφορο και στο πρόσωπό του όλους του προσκόπους για την τιμή που του έκαναν να τον βραβεύσουν , δήλωσε ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ   και  αναφέρθηκε στην  ιστορία του Προσκοπισμού και στο έργο του  τα τελευταία 107 χρόνια απέναντι στο παιδί και στον άνθρωπο. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην δια βίου μάθηση.

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν με τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο της καθώς και στις αναλλοίωτες αρχές του προσκοπισμού.

Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης της Περιφέρειας κ. Ευάγγελο Κατσακιώρη για την πολυετή προσφορά τους , ο Βησσαρίων Βησσαρόπουλος  πρόεδρος  Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης του 2ου Συστήματος προσκόπων Φαρσάλων καθώς και ο Απόστολος Δημάκης του 1ου Συστήματος Προσκόπων Συκουρίου.

Μετά από εισήγηση της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων  Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας  στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων το οποίο έχει καθιερώσει   στη μνήμη του Μεγάλου Ευεργέτη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, Σωτηρίου Βερσή, ο οποίος κληροδότησε την κινητή και ακίνητη περιουσία του στο ΣΕΠ, απονομή βραβείων που φέρουν το όνομα του,   ακολούθησε η απονομή στον Υπαρχηγό της 5ης Αγέλης του 5ου Συστήματος Προσκόπων Λάρισας  Ευάγγελο Γιαννακό επιταγής ύψους 700 ευρώ για την  πρωτιά του στον νομό στην θεωρητική κατεύθυνση και την εισαγωγή του 3ος στη νομική σχολή  του Αριστοτέλειου  Πανεπιστημίου. Τα Βραβεία «ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΒΕΡΣΗ» είναι οικονομικά και απονέμονται κάθε έτος σε τρία (3) Μέλη του Σ.Ε.Π. που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολή Α.Ε.Ι. ή Α.Τ.Ε.Ι., αντιστοιχούν δε στο ποσό των επτακοσίων Ευρώ (€ 700) έκαστο.

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των δράσεων των Συστημάτων της Λάρισας του Αμπελώνα του Συκουρίου των Φαρσάλων των Τρικάλων και της Καρδίτσας .

 

Κορδάς Παναγιώτης

Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων

Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ανακατασκευάζεται ο χλοοτάπητας του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ισχυρή παρουσία της Ν.Ο. Τρικάλων στην Καρδίτσα με τον Λ. Αυγενάκη