Ειδήσεις

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας για αιρετούς και εργαζομένους του Δήμου Καρδίτσας


Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας έκανε η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας για τους αιρετούς και τους εργαζόμενους του Δήμου. Η κοπή πίτας για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε σε μια κοινή συγκέντρωση όλων στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου στις 2 το μεσημέρι και έγινε σε κλίμα εορταστικό. Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος ο οποίος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και απηύθυνε πατρικές συμβουλές. Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος απηύθυνε  σύντομο χαιρετισμό προς τους συγκεντρωμένους αιρετούς και εργαζόμενους.

Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του έδωσε ευχές προς όλους και συγχρόνως ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για τη συνεργασία και για την προσπάθεια που καταβάλουν. Ειδικότερα τόνισε:

“Αγαπητοί Συνάδελφοι, αγαπητοί εργαζόμενοι στο Δήμο Καρδίτσας. Φέτος η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί σε ένα χώρο για να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δήμου Καρδίτσας. Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό γιατί έχουμε την ευκαιρία,  έστω και για λίγη ώρα, να βρεθούμε όλοι μαζί και να ανταλλάξουμε ευχές για τον καινούργιο χρόνο που άρχισε. Θέλω λοιπόν να σας ευχηθώ προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και πάντα επιτυχίες στα σχέδια και στους στόχους σας.

Όπως ξέρετε από φέτος ο Δήμος Καρδίτσας μπήκε σε μια  νέα τροχιά. Με μια νέα δημοτική αρχή στο τιμόνι. Εμείς ως αιρετοί φιλοδοξούμε να δώσουμε στην πόλη μας, στο Δήμο μας μια νέα πνοή. Ήδη οι  περισσότεροι συμπολίτες μας και πιστεύω και εσείς οι άμεσοι συνεργάτες μας, συμφωνούν ότι το ξεκίνημα της νέας δημοτικής αρχής είναι θετικό. Φυσικά η προσπάθεια θα  είναι συνεχής καθώς για να αλλάξει πραγματικά η εικόνα, θα πρέπει να τρέξουμε σε μαραθώνιο και όχι σε αγώνα ταχύτητας.

Ειλικρινά χαίρομαι που σε  αυτή την προσπάθεια βρήκαμε πολύτιμους συμμάχους όλους εσάς τους εργαζόμενους στο Δήμο Καρδίτσας. Η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών Υπαλλήλων είναι υπάλληλοι με φιλότιμο, που καταβάλουν συνειδητή και εργώδη προσπάθεια, για να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες. Θεωρώ έλλειμμα το γεγονός ότι κάποιοι από εσάς ακόμη δεν με έχετε γνωρίσει από κοντά καθώς οι καθημερινές αρμοδιότητες του δημάρχου είναι πολλές και δεν μου επέτρεψαν να σας συναντήσω όλους. Ωστόσο θέλω να ξέρετε ότι ενημερώνομαι από τους αντιδημάρχους μου, από τους συμβούλους αλλά και από  τους συμπολίτες μας, για την καλή δουλειά που κάνετε και για αυτό σας συγχαίρω. Εκείνο που θέλω να υπογραμμίσω  και θέλω να το έχετε στο νου σας είναι ότι και εμείς οι αιρετοί και εσείς οι εργαζόμενοι του Δήμου, βρισκόμαστε στις θέσεις και στα αξιώματα μας για να υπηρετούμε τον δημότη. Μάλιστα σε κάποιους που παλιότερα με χαρακτήριζαν πρώτο δημότη της πόλης, τους έλεγα και συνεχίζω να τους λέω, ότι δεν είμαι ο πρώτος αλλά   τελευταίος δημότης, καθώς αντιλαμβάνομαι  ότι το αξίωμα που κατέχω με θέτει στην υπηρεσία των δημοτών και όχι στην ηγεσία τους.

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι – και σας αποκαλώ συναδέλφους γιατί έχουμε κοινό σκοπό και στόχο – δεν είναι η στιγμή να πω πολλά. Σήμερα εδώ είμαστε για μια μικρή γιορτή. Σας ευχαριστώ όλους που προσήλθατε, σας εύχομαι και πάλι καλή και ευτυχισμένη χρονιά. Τέλος σας προτρέπω να συμμετάσχουμε όλοι μαζί στην προσπάθεια για ένα καλύτερο Δήμο Καρδίτσας. Είμαι βέβαιος ότι με τη συμμετοχή όλων μας θα πετύχουμε τους στόχους μας.

Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία.

Αφού καλέσω τον Σεβασμιότατο να ευλογήσει την πίτα να σας πω ότι υπάρχουν τέσσερα τυχερά φλουριά. Για τους τυχερούς θα δοθεί τριήμερη άδεια. Επίσης μια επιπλέον ημέρα άδεια θα πάρουν όλοι οι υπάλληλοι  του Δήμου σε ένδειξη καλής θέλησης και ως κίνητρο για ακόμη καλύτερη απόδοση των υπηρεσιών μας προς όφελος του συνδημότη μας”.

Προηγούμενο άρθρο Καραγκούνικα υψώματα στο Προάστιο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Τα ονομαστήριά του άγει ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος