Κορυφώνεται η προεκλογική περιοδεία της Ασημίνας Σκόνδρα


Συνεχίζοντας τις προεκλογικές της επισκέψεις η υποψήφια Βουλευτής Καρδίτσας κ. Ασημίνα Σκόνδρα, επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες τα Τοπικά Διαμερίσματα της Αγίας Τριάδας, του Πεδινού, των Καλογιανών, του Αγναντερού, ενώ χθες το απόγευμα επισκέφθηκε καφενεία και είχε συναντήσεις με τους δημότες στους Γοργοβίτες, στο Μάρκο, τα Kαλυβάκια, τη Μεταμόρφωση, το Βλοχό, τον Άγιο Δημήτριο και τον Παλαμά.

Η κ. Σκόνδρα υπενθύμισε στους πολίτες  ότι τήρησε  τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, έμεινε απλή και προσιτή για όλους τους δημότες, άκουγε με προσοχή τις αγωνίες τους για τον τόπο και επεδίωκε πάντα να βρίσκει λύσεις σε όποιο θέμα ανέκυπτε, διεκδικούσε και αγωνιζόταν για το καλύτερο και πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η υποψήφια Βουλευτής, «με διαρκή προσπάθεια και προσωπικό αγώνα, βάζοντας πάνω και πέρα απ’ όλα το καλό του τόπου μας, και των πολιτών, έγιναν πολλά θετικά βήματα. Η προσπάθεια αυτή έμεινε αμείωτη.

Βασική αρχή της Νέας Δημοκρατίας, αποτέλεσε και  αποτελεί η δέσμευση της, για φορολογικές μειώσεις στο αμέσως προσεχές διάστημα. Όπως επεσήμανε η κ. Σκόνδρα «είναι δικαιολογημένο, η παραπάνω δέσμευση να προκαλεί σε αρκετούς συμπολίτες μας έναν «εκνευρισμό», αφού πράγματι τα περασμένα 2½ χρόνια ακολουθήθηκε μία, κατ’ ουσία, βαριά φορολογική πολιτική, για να αντιμετωπιστεί και να αποτραπεί μία εθνική καταστροφή άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας. Ας μην γελιόμαστε όμως. Οι δύσκολες επιλογές των περασμένων ετών, δεν προέκυψαν από ιδεολογική «ξεροκεφαλιά». Αντιθέτως μάλιστα! Ιδεολογικά, ο φιλελεύθερος χώρος, είναι εντελώς αντίθετος με την λογική της υπέρμετρης φορολογίας, αφού η φορολογία – επί της ουσίας – είναι «παιδί» της Αριστεράς. Αποτελεί εξάλλου τον μοναδικό τρόπο να χρηματοδοτεί τις τεράστιες δαπάνες ενός διογκωμένου κράτους, όπως το οραματίζεται.

Η κεντροδεξιά, που ταυτίζεται με την ελεύθερη οικονομία, επιτυγχάνει την εφαρμογή των πολιτικών της αξιών, μέσω χαμηλών φορολογικών συντελεστών, ώστε να προωθείται – όσο το δυνατόν περισσότερο – η ιδιωτική οικονομία και με ένα κράτος μικρό, ευέλικτο, σε ρόλο ρυθμιστή. Τώρα που το μνημόνιο τελείωσε, και η χώρα βρίσκει εκ νέου τον βηματισμό της, ήρθε η ώρα να κάνουμε πράξη μία φορολογική πολιτική, που πραγματικά αντιπροσωπεύει τις ιδεολογικές μας αξίες. Στον αναπτυξιακό μας σχεδιασμό, πρώτη προτεραιότητα είναι η περαιτέρω σταδιακή μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών. Μόνο έτσι, θα μπορέσει να ανασάνει η αγορά και να διατηρήσει η εθνική μας οικονομία τους μακροχρόνιους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Ήδη, από πέρυσι, και παρά την ύφεση, τα ελλείμματα και τις υποχρεώσεις του μνημονίου, η Νέα Δημοκρατία – στα πλαίσια που της επέτρεπε ο προϋπολογισμός –  εφάρμοσε ουσιαστικές φορολογικές ελαφρύνσεις.

Τώρα προχωράμε σε περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ, μέσα στο 2015, αποδίδοντας τον απευθείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να γίνει με τη σειρά της, πραγματικά αυτόνομη, υπεύθυνη και αναπτυξιακή. Οι φορολογικοί συντελεστές για τις επιχειρήσεις θα μειωθούν, ώστε να φθάσουν τελικά στο 15%, και η Ελλάδα να γίνει φορολογικά ανταγωνιστική, σε σχέση με τους γείτονες της. Καθιερώνουμε φορολογικές εκπτώσεις σε εισοδήματα από ατομικές επιχειρήσεις και από ελευθέρια επαγγέλματα, που σήμερα δεν υπάρχουν. Καταργούμε τα τεκμήρια διαβίωσης και το φόρο που προκύπτει από αυτά, καθώς αναπτύξαμε σύγχρονα ελεγκτικά εργαλεία, στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Τέλος, προχωράμε σε ουσιαστικά κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό, ώστε να ενισχύσει την κεφαλαιακή βάση του τραπεζικού μας συστήματος και να διευκολυνθεί η ρευστότητα της οικονομίας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις Βιέννης και Ουτρέχτης
Επόμενο άρθρο Απόφαση-ανάσα του Ειρηνοδικείου για υπερχρεωμένη Καρδιτσιώτισσα