Κορυφώνεται η 7η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών


 

 Με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. κ. Τιμοθέου, του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασιλείου Τσιάκου, την παρουσία του Δημάρχου κ. Φώτη Αλεξάκου, αντιδημάρχων, εκπροσώπων φορέων και πλήθους κόσμου συνεχίζεται και ολοκληρώνεται το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 στις 7:15 το βράδυ η 7η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών. 

Μια μαγευτική μουσική βραδιά αναμένεται να απολαύσουν οι πολυπληθείς ακροατές της 7ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών, που κάθε βράδυ κατακλύζουν τη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του THESSALIKON GRAND HOTEL.

Πέφτει  η αυλαία της 7ης Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του THESSALIKON GRAND HOTEL με εντυπωσιακές Χορωδίες, που αναμένεται να προσφέρουν ένα μεγάλο φινάλε.

Ο γνωστός παρουσιαστής της τηλεόρασης και παλαιός φίλος του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας, Αλέξης Κωστάλας, που είναι ο παρουσιαστής της 7ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, σαγηνεύει κυριολεκτικά τους χιλιάδες  ακροατές. 

Για δέκα (10 ) ημέρες η καρδιά της Σχολικής Χορωδιακής Μουσικής χτυπάει στην Καρδίτσα. Καθηγητές Μουσικής, Διευθυντές Σχολείων, παιδιά Δημοτικών, Γυμνασίων και  Λυκείων δίνουν ζωή σε ένα Θεσμό, που είναι ο μεγαλύτερος Ευρωπαϊκός Θεσμός του είδους με πάνω από πέντε χιλιάδες (5.000) εκτελεστές-χορωδούς-Μουσικούς. 

Οι Χορωδίες ερμηνεύουν σπάνια έργα αρχαίας Ελληνικής μουσικής, έργα της κλασσικής πολυφωνίας (Μεσαίωνα – Αναγέννηση), της Χρυσής Εποχής της Χορωδιακής Μουσικής και ειδικά του τιμώμενου προσώπου του  ακαδημαϊκού Θεόδωρου Αντωνίου.

Χιλιάδες Εκτελεστές – Χορωδοί δίνουν  το παρόν στην εντυπωσιακή σκηνή της αίθουσας εκδηλώσεων του THESSALIKON GRAND ενώ γονείς , καθηγητές και φιλόμουσοι κάθε βράδυ γεμίζουν ασφυκτικά την αίθουσα.

Σήμερα Σάββατο 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015, 10η και τελευταία ημέρα της 7ης Πανελλήνιας Συνάντησης Σχολικών θα εμφανιστούν οι  παρακάτω χορωδίες:

  1. Η Χορωδία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Ξηντάρα.
  2. Η Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Αμπελιών Πέλλας και Πενταπλατάνου Πέλλας υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Παπαδόπουλου.
  3. Η Χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων υπό τη διεύθυνση της Ευφροσύνης Γαρδικλή.
  4. Η Χορωδία του 4ου Αθηναγόρειου Κέρκυρας και Δημοτικού Σχολείου Αλεπούς υπό τη διεύθυνση της Πέλλης Κοντογούρη.
  5. Η Χορωδία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων της Ρόδου << Ροδίων Παιδεία >>υπό τη διεύθυνση της Ευανθίας Κρητικού.
  6. Η Χορωδία του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών υπό τη διεύθυνση της Ιωάννας Μιντιλογλίτη.
  7. Η Χορωδία της Παιδικής χορωδίας Ελασσόνας υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Μάτη.
  8. Η Χορωδία του 3ου Γυμνασίου Καρδίτσας υπό τη διεύθυνση της Μυρτώς Φούκα.

 

Το Κοινό Έργο της βραδιάς που θα ερμηνεύσουν όλες οι σχολικές Χορωδίες μαζί είναι το «ΓΝΕΦΕΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΣΟΥ» του Θεόδωρου Αντωνίου σε πρώτη εκτέλεση για δίφωνη επεξεργασία. Θα το διευθύνει η Suzana KOSTIC.

 

Ώρα έναρξης 7:15 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: ΘΕΟΝΗ φυσικό μεταλλικό νερό, Συνεταιρισμός  ΔΙΟΝΥΣΟΣ Α.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ,e-school ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, Ι.ΚΤΕΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ , GOODY΄S ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, HONDOS CENTER ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ –ΝΑΚΑΣ , mamma’s ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ,  ACS Courier, ΦΙΛΟΝΕΙΚΟΣ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τέσσερις σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις τις προσεχείς ημέρες στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο ΠΑΜΕ : Ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας !