Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις 2013 του Δήμου Καρδίτσας


Στο αποκορύφωμά τους εισέρχονται οι εκδηλώσεις “Θύμησες της παλαιάς Αποκριάτικης Καρδίτσας” που διοργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Καρδίτσας, το Δ.Ο.Π.Α.Κ και τη ΔΗΚΕΚ, τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, την Οικόσφαιρα, τον Ιππικό Όμιλο και τη συμμετοχή του Χορευτικού Συλλόγου Καμινάδων, της Λαογραφικής Εταιρείας “Νικ. Πλαστήρας”, του Δημοτικού Χορευτικού “Μαίρη Ιωαννίδου”, του Γυμναστηρίου Diaplasis και της Σχολής Χορού Αντιγόνης Καραπάνου.

Χθες το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από πλευράς συμμετοχής μαθητών Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, ο προγραμματισμένος διαγωνισμός καλύτερης αποκριάτικης φορεσιάς.

Το πρώτο βραβείο απένειμε στο 3ο Γυμνάσιο Καρδίτσας η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας Πολιτισμού και Τουρισμού  κα Ελένη Αγραφιώτου, ενώ η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας κα Δήμητρα Κανούτα έδωσε στις υπόλοιπες αντιπροσωπείες σχολείων αναμνηστικά συμμετοχής.

Μικρούς και μεγάλους διασκέδασαν με αστεία και ευρηματικές γκριμάτσες ο Κλόουν “Ανακατωσούρας” και οι φίλοι του.

Το απόγευμα, στον ίδιο χώρο, το Γυμναστήριο  “Διάπλασις” έκανε όμορφες επιδείξεις ρυθμικής γυμναστικής – σάμπα – χιπ χοπ – μοντέρνων χορών και ρούμπας ενηλίκων.

Επίσης το βράδυ της Πέμπτης στο Παυσίλυπο, διοργανώθηκε πάρτυ μασκέ για ενηλίκους με την ενεργή παρουσία μελών του Γυμναστηρίου “Διάπλασης”. Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από το κέφι, την χαρούμενη διάθεση και τις ξεχωριστές καλλιτεχνικές ικανότητες που επέδειξαν οι συμμετέχοντες χορεύοντας σε ρυθμούς λάτιν και Οριεντάλ.

Το πρόγραμμα του εορταστικού τριημέρου περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις:

         

Σάββατο 16 Μαρτίου: Πάρτυ μασκέ για τους μικρούς μας φίλους με εκπλήξεις, στις 5.30 μ.μ. στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς. Αποκριάτικο πάρτυ με επιδείξεις ομάδων Breakdance και Hip-Hop στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Κυριακή 17 Μαρτίου – Κεντρική πλατεία στις 4 μ.μ.: Αποκριάτικο ξεφάντωμα μικρών και μεγάλων, με πλούσια δώρα, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Καρδίτσας.

Σόου με τον κλόουν “Ανακατωσούρα” και την παρέα του για τρελό κέφι…

Χορός από την Αντιγόνη Καραπάνου σε μοντέρνους ρυθμούς από ομάδα της σχολής της και τη συμμετοχή του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας σε ρυθμούς λάτιν.

Αναβίωση παλαιών αποκριάτικων εθίμων της παλιάς Καρδίτσας με τους “Κυρατζήδες”.

Γαϊτανάκια – χορευτικά με παραδοσιακή ορχήστρα, σκωπτικούς χορούς και τραγούδια των Απόκρεων.

Κάψιμο καρνάβαλου στις 7 μ.μ.

 

Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου – Καράμπαλη στις 2 μ.μ.: ΟικόΣφαιρα – Καθαρά Δευτέρα στις όχθες του ποταμού Καράμπαλη, με περίπατο στο “Ανάχωμα”, πλέξιμο του γαϊτανιού και πέταγμα του χαρταετού όπως τα παλιά τα χρόνια!

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόσκληση συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου
Επόμενο άρθρο Ενημερωτική συνάντηση φορέων στα γραφεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας