Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της αποκριάς


Με σημείο αναφοράς την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας όπου από την περασμένη Πέμπτη (ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2009) βρίσκεται εγκατεστημένος ο «Βασιλιάς Καρνάβαλος», κορυφώνονται την Κυριακή οι εκδηλώσεις που υλοποιεί η ΔΗΚΕΚ με τη στήριξη του Δήμου Καρδίτσας.

Η αρχή  γίνεται στις 4:30 το απόγευμα  στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αρτεσιανού, όπου για πρώτη φορά θα γίνει η καύση του βασιλιά Καρνάβαλου με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου, ενώ λίγη ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη γιορτή της Αποκριάς στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Συμμετέχουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, το Δημοτικό Χορευτικό Μ. Ιωαννίδου που θα πλέξει το παραδοσιακό γαϊτανάκι, καθώς και η Δημοτική Φιλαρμονική.

Παράλληλα θα διεξαχθούν δρώμενα με ξυλοπόδαρους, μάγους και ζογκλέρ, ενώ η εκδήλωση θα κορυφωθεί με την καύση του βασιλιά Καρνάβαλου, την ίδια στιγμή που πολύχρωμα πυροτεχνήματα θα φωτίσουν το ουρανό.

Το ξεφάντωμα θα συνεχιστεί αμέσως μετά με πολυμελή τοπική ορχήστρα που θα παρουσιάσει πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα..

Ο κύκλος των εκδηλώσεων «ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2009» κλείνει την Καθαρά Δευτέρα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Παλαιοκλησίου στις 12 το μεσημέρι με τα παραδοσιακά κούλουμα και τη συμμετοχή λαϊκο-δημοτικής ορχήστρας.

Προηγούμενο άρθρο Και στην Καρδίτσα GOLDEN BOYS;
Επόμενο άρθρο Η Καθαρά Δευτέρα και ο εορτασμός της σε όλη τη χώρα