Ειδήσεις

Κορυφώνονται οι εργασίες για την 19η Οικολογική Γιορτή


Η ΟικόΣφαιρα με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, Δήμο Καρδίτσα, Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΕ,  Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας, ΠΑΔΥΘ,  Φυσιολατρικό Όμιλο Καρδίτσας και Σύλλογο Φίλων Μουσείου Καρδίτσας, πραγματοποιεί το 4ήμερο από 19 μέχρι 22 Σεπτέμβρη 2019 στην Καρδίτσα, την 19η Οικολογική Γιορτή, η οποία ξεκίνησε το έτος 2001 και συνεχίζεται ανελλιπώς μέχρι σήμερα, κάτι που δεν γίνεται σε καμία πόλη  της Ελλάδας.

Φέτος η γιορτή αφιερώνεται στην Κομποστοποίηση, Επανάχρηση και Ανακύκλωση και περιλαμβάνει:

  • Πανελλαδική εκθεσιακή αγορά πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων και οικολογικής χειροτεχνίας και έκθεση περιβαλλοντικών και οικολογικών δραστηριοτήτων.
  • Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Κομποστοποιηση-επαναχρηση-ανακυκλωση
  • Παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ομιλίες-συζητήσεις και εργαστήρια, στο χώρο της έκθεσης, καλλιτεχνικά και οικολογικά δρώμενα, εκδηλώσεις για τα παιδιά και άλλα.

Η γιορτή πραγματοποιείται όπως κάθε χρόνο στο Άλσος Παυσιλύπου, έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και προσελκύει εκθέτες και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Στην εκθεσιακη αγορα μπορουν να παρουν μερος:

Α. Παραγωγοί βιολογικών προϊόντων (β.π.) φυτικής και ζωικής παραγωγής, καθώς και μεταποιητές και τυποποιητέςβ.π., πουοπωσδήποτε ελέγχονται και πιστοποιούνται από κάποιο νόμιμο και αναγνωρισμένο οργανισμό ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων.

 Β. Περιβαλλοντικές οργανώσεις, οργανισμοί ελέγχου και πιστοποίησης, β.π. καταστήματα βιολογικών προϊόντων, φορείς που σχετίζονται με τη βιολογική παραγωγή και προστασία περιβάλλοντος, καθώς και κάθε άλλη σχετική δραστηριότητα που εμπίπτει στους σκοπούς της Οικολογικής Γιορτής.

Γ. Χειροτέχνες με οικολογικά είδη χειροτεχνίας

Μέσα στους επί μέρους σκοπούς της 19ης Οικολογικής Γιορτής είναι:

  1. Η ενημέρωση και πληροφόρηση της κοινωνίας του Ν. Καρδίτσας, της ευρύτερης περιοχής, αλλά και ολόκληρης της χώρας, γύρω από περιβαλλοντικά θέματα και βιολογικά προϊόντα.
  2. Η κατάθεση μιας άλλης πρότασης, ενός εναλλακτικού τρόπου παραγωγής και τρόπου ζωής προς τους αγρότες και τους καταναλωτές.
  3. Να συναντηθούν βιοπαραγωγοί από όλη την Ελλάδα, να γνωριστούν, να συζητήσουν για τα προβλήματα της βιολογικής καλλιέργειας και να ανταλλάξουν χρήσιμες απόψεις και εμπειρίες σχετικά με την εμπορία και διακίνηση βιολογικών προϊόντων, αλλά και γενικότερων οικολογικών θεμάτων.
  4. Να συναντηθούν παραγωγοί και έμποροι βιολογικών προϊόντων, από όλη την Ελλάδα, να γνωριστούν και να κλείσουν συμφέρουσες εμπορικές συμφωνίες, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Δηλωσεις συμμετοχης

Ήδη έχει συμπληρωθεί ο μεγαλύτερος αριθμός των περιπτέρων με εκθέτες από όλη τη χώρα, ενώ συνεχίζεται η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για δήλωση – αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα της ΟικόΣφαιρας: www.oikosfaira.grή να τηλεφωνήσει για να πάρει σχετικές πληροφορίες.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργιθέας
Επόμενο άρθρο Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων