Ειδήσεις

Κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στους Σοφάδες


Όλα είναι έτοιμα για τις μεγάλες Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην πόλη των Σοφάδων, που εδώ και μέρες κινείται σε ρυθμούς καρναβαλιού. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Φεβρουαρίου, με το παραδοσιακό γλέντι στην Κεντρική πλατεία των Σοφάδων και την εντυπωσιακή Αποκριάτικη Παρέλαση. Το «Καρναβάλι Σοφάδων 2017» διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δ.Ο.Π.Α.Π. Σοφάδων.

Παραδοσιακό γλέντι (Σάββατο 25 Φεβρουαρίου Φεβρουαρίου Ώρα: 7μ.μ.Κεντρική πλατεία)

Με χορό, τραγούδι αλλά πάνω από όλα χαρούμενη διάθεση αναμένεται η εκδήλωση στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με παραδοσιακή ορχήστρα και χορευτικά συγκροτήματα από την ευρύτερη περιοχή αλλά και από περιοχές της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια του γλεντιού θα προσφερθεί σε όλους παραδοσιακό μπλουγούρι με πρόβειο κρέας και κρασί.

Αποκριάτικη Παρέλαση (Κυριακή 26 Φεβρουαρίου Ώρα: 5.30 μ.μ. Σοφάδες)

Εντυπωσιακή για μια ακόμη χρονιά αναμένεται η φετινή παρουσία αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων στην Αποκριάτικη παρέλαση, που θα ξεκινήσει στις 5.30 το απόγευμα της Κυριακής.
Στην πιο ξεχωριστή στιγμή του Σοφαδίτικου Καρναβαλιού, αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερα από 600 άτομα δημιουργώντας έτσι μια απέραντη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Αμέσως μετά την παρέλαση, ακολουθεί το κάψιμο του Καρνάβαλου στην κεντρική πλατεία.

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού

Με επιτυχία συνεχίζονται και οι δράσεις του Κρυμμένου Θησαυρού, που ξεκίνησε την Τσικνοπέμπτη και επιμελείται ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων

Την Παρασκευή 24/2 στις 5.00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με «χάσκα με λουκούμι» αλλά και το «ψάξε…βρες» όπου οι ομάδες θα κληθούν να εντοπίσουν παράξενα αντικείμενα που θα τους υποδειχθούν.
Την Κυριακή 26/2 οι ομάδες θα συμμετάσχουν και στην Αποκριάτικη παρέλαση, ενώ μετά το τέλος θα ανακοινωθούν οι νικήτριες ομάδες.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το «Καρναβάλι Σοφάδων» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Καρναβαλιού που λειτουργεί επί της Αγ. Γεωργίου(πρώην ζαχαροπλαστείο Μαρκαντώνη). Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2443353253

 

Προηγούμενο άρθρο Αγωνιστικές Κινήσεις για αναπληρωτές: Κάθε τέλος χρονιάς απολυόμαστε
Επόμενο άρθρο Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας για το Τμήμα Δασοπονίας