Ειδήσεις

Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Σοφάδων που επισημοποίησε Σκάρλο


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η εκδήλωση της ΔΗΜ.ΤΟ Σοφάδων της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Αυτοδιοικητικές εκλογές και οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας». Στην διάρκεια της εκδήλωσης επισημοποιήθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στο νυν Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο, δια στόματος του Γεν. Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Τσιάρα αλλά και τους επικεφαλής εκλογικού αγώνα για το Ν. Καρδίτσας κ. Σπύρο Ταλιαδούρο.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ κ. Κώστας Αλεξίου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καρδίτσας κ. Λάμπρος Τσιούκης. Από την πλευρά του ο κ. Σπ. Ταλιαδούρος ως επικεφαλής εκλογικού αγώνα σημείωσε ότι η μόνη ελπίδα που έχει ο τόπος μας είναι μια κυβέρνηση της ΝΔ. Εχουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση. Το πρώτο βήμα σ’ αυτή την προσπάθεια είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη, για τη νίκη των υποψηφίων που στηρίζει η ΝΔ υπογραμμίζοντας πως είναι αυτονόητο πως η ΝΔ στηρίζει τον επιτυχημένο Δήμαρχο Θάνο Σκάρλο.

Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Κώστας Τσιάρας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο μοναδικός τρόπος να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης είναι να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Μόνο με τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας μπορούμε να σπάσουμε το φαύλο κύκλο. Για τον αγροτικό τομέα απαιτούνται συγκεκριμένες προτάσεις. Δεν μπορεί να παραβλεφθεί ότι οι κοινοτικοί πόροι θα μειωθούν. Πρέπει να υποστηρίξουμε ένα μοντέλο γεωργίας περισσότερο αποδοτικό, που θα μας βγάλει από τις τακτικές του παρελθόντος και θα δημιουργήσει πραγματικές συνθήκες ανταγωνιστικότητας. Για να γίνει αυτό πρέπει να δημιουργήσουμε μια σταθερή υποστηρικτική πολιτική για τον Έλληνα αγρότη.» Σε ότι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση επισήμανε: Η ΤΑ πρέπει να εξελιχθεί, αναλαμβάνοντας ένα κομμάτι της λειτουργίας του κράτους με αναβαθμισμένο ρόλο.

Ο Κλεισθένης είναι η ταφόπλακα της ΤΑ. Η απλή αναλογική διασφαλίζει με απόλυτη βεβαιότητα την ακυβερνησία των Δήμων. Ήθελαν να καταστρέψουν την ΤΑ ως θεσμό. Και το λέω ευθέως ότι σε περίπτωση που προηγούνταν οι εθνικές εκλογές ο Κλεισθένης θα άλλαζε. Στην προσπάθεια διάλυσης πρέπει να υπάρξει η αντίσταση των πολιτών. Η ΝΔ έχει καταλήξει σε στήριξη συγκεκριμένων ανθρώπων που καταξιωμένοι, που ενώνουν τις τοπικές κοινωνίες και βοηθούν να εξελιχτούν. Ένας πετυχημένος Δήμαρχος ο Θάνος Σκάρλος είναι η επιλογή που όλοι πρέπει να στηρίξουμε δυνατά. Δίνει την ευκαιρία να στείλουμε μήνυμα ενότητας. Ότι η Ελληνική κοινωνία είναι ενωμένη. Θέλω και από τους Σοφάδες να στείλουμε μήνυμα ενότητας. Ξέρω ότι μπορεί να υπάρχουν παράπονα. Αν δεν ξεπεράσουμε τον εαυτό μας όμως σε αυτή την κρίσιμη στιγμή το στοίχημα θα έχει χαθεί. Ήδη δεχόμαστε μεγάλες ήττες σε εθνικά θέματα. Είμαστε μια χώρα που κυνήγα τις εξελίξεις γιατί η σημερινή κυβέρνηση δίνει τα πάντα στους πάντες για να παραμείνει στην εξουσία. Προφανώς αναφέρομαι στο όνομα της Μακεδονίας και όταν έρθει η συμφωνία Τσίπρα δεν θα την ψηφίσουμε. Είναι η στιγμή που πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, να αντισταθούμε στην προσπάθεια διχασμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος στην τοποθέτησή του σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη της ΝΔ. Εμπιστοσύνη που αποτελεί ταυτόχρονα και πρόκληση. Πρόκληση τόσο προσωπική όσο και πολιτική. Εκδηλώσεις όπως η αποψινή μας βοηθούν να συνθέσουμε και να προβάλουμε μια νέα ατζέντα για τον τόπο μας αλλά και τον χώρο μας. Με αίσθημα τιμής και ευθύνης απέναντι στους δημότες μας θα συνεχίσουμε το έργο μας με μοναδικό στόχο ένα καλύτερο αύριο για της περιοχή μας. Τίποτα όμως φίλοι και φίλες δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν χαρίζεται σε κανέναν. Μπροστά μας έρχονται δύσκολες μάχες. Γνωρίζω καλά βέβαια πως κανείς δεν παραιτείται από τον προσωπικό του αγώνα. Τον αγώνα της καθημερινότητας. Οφείλουμε όμως να έχουμε τη δύναμη να δώσουμε και τον συλλογικό αγώνα. Και είμαι σίγουρος ότι την έχουμε. Η συλλογική μάχη συνεπάγεται περισσότερη δουλειά από όλους μας. Σημαίνει να μην φοβηθείς να αντιμετωπίσεις κατάματα τον λαϊκισμό που βλέπουμε καθημερινά τόσο σε εθνικό όσο και τοπικό επίπεδο. Και επιτρέψτε μου εδώ, ως Δήμαρχος, να τονίσω το εξής.

Οι επιλογές μας, και ιδιαίτερα στην τοπική αυτοδιοίκηση σήμερα, στην ουσία τους είναι βαθιά πολιτικές. Για το πώς, για παράδειγμα, θα διασφαλίσουμε την ασφάλεια του πολίτη. Για το ποια επιχειρηματικότητα θα προκρίνουμε, και πώς θα την κινητοποιήσουμε. Για το ποιους τομείς θα στηρίξουμε και πώς. Για το πώς θα διεκδικήσουμε αρμοδιότητες από το κεντρικό κράτος και ποιες θα είναι αυτές. Όλα αυτά είναι βαθιά πολιτικά θέματα. Και ας μη γελιόμαστε έχουν ιδεολογικό χρώμα. Όπως άλλωστε συμβαίνει με τον Κλεισθένη που είναι επιλογή της σημερινής κυβέρνησης. Η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευθεί να καταργήσει τον Κλεισθένη. Αν όμως τελικά, πάμε έτσι στις εκλογές, εμείς από την πλευρά μας, ο κάθε δημότης, με ώριμες επιλογές, οφείλει να κάνει ότι είναι δυνατόν για να αναχαιτίσει αυτή την επίθεση καταστροφής στην Αυτοδιοίκηση. Στη Δημοκρατία, ως γνωστόν δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Οι εκλογές με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα έρθουν. Με όσες κάλπες κι αν στηθούν, οι δημότες των Σοφάδων θα μιλήσουν, στέλνοντας στο περιθώριο όσους επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν την απορρύθμιση που κάποιοι επιζητούν

Προηγούμενο άρθρο Δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο έδωσαν τα ΑμεΑ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Τελετή τροφοδότησης Φυσικού Αερίου στην Καλαμπάκα του Δήμου Μετεώρων