ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ : Το ΚΚΕ ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση


Η ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ χαιρετίζει  τους χιλιάδες εργαζόμενους, του φτωχούς αγρότες, τους άνεργους, τις γυναίκες της πόλης και των χωριών μας  που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κόμματος και συνέβαλαν στην ενίσχυσή του και στο νομό μας.

Επιβεβαιώθηκε η θετική τάση επανασυσπείρωσης στο Κόμμα, ανάκτησης απωλειών σε ψήφους, μια τάση που ξεκίνησε στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές  και συνεχίστηκε στους μικρούς και μεγάλους αγώνες του λαού της περιοχής μας, στο εργατικό, αγροτικό, στο ευρύτερο λαϊκό κίνημα.

Ιδιαίτερα θέλουμε να χαιρετίσουμε τους ψηφοφόρους της Καρδίτσας που με το χέρι στην καρδιά και το μυαλό καθαρό από ψευδοδιλλήματα, φοβίες που έβαζε ο νέος δικομματισμός, διπολισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, πέρα από αντιρήσσεις, επιφυλάξεις για πρώτη φορά ψήφισαν ΚΚΕ, εκτιμώντας τη σταθερότητα, τη συνέπεια, την ανιδιοτέλεια του.

Στην Καρδίτσα όπως και σε όλη της Ελλάδα, ο λαός μας έκφρασε και μέσω της κάλπης τη μεγάλη δυσαρέσκεια και οργή του  για τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που τον βύθισαν στη φτώχεια και την ανεργία στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Ταυτόχρονα το αποτέλεσμα με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει σε μεγάλο βαθμό και την απατηλή ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ακολουθήσει φιλολαϊκή πολιτική.

Τα πρώτα δείγματα φάνηκαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και προχώρησε στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες! η οποία σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τη μορφή που θα έχει, θα κινηθεί στους ίδιους μονόδρομους, δηλαδή της ΕΕ, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Με λίγα λόγια η φτωχή αγροτιά της Καρδίτσας πάλι στο χωράφι θα ιδρώνει και θα την ξεκληρίζουν, οι νέοι μας θα είναι άνεργοι, οι γυναίκες μας στο περιθώριο.

Είναι πολύ αρνητική εξέλιξη το γεγονός ότι ένα κόμμα ναζιστικό, με συγκεκριμένη εγκληματική δολοφονική δράση, φτιαγμένο μέσα από τους μηχανισμούς του συστήματος, αποδεδειγμένα ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, διατηρεί στο νομό μας ακόμα σημαντικά ποσοστά και κατέχει την τρίτη θέση.

Η ΚΟ  του ΚΚΕ, οι κομουνιστές της Καρδίτσας, όπως έχουν δεσμευτεί προεκλογικά στα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας, θα δυναμώσουν τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες τους για τα οξυμένα εργατικά, λαϊκά προβλήματα, με τις προτάσεις μας για την ανακούφιση των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών, των φοιτητών και σπουδαστών.

Θα δυναμώσουμε τις προσπάθειες για την ανασύνταξη του εργατικού -λαϊκού κινήματος. Μέσα κι έξω από τη Βουλή, με τη δύναμη που μας έδωσε ο λαός, θα δώσουμε μάχες για να αποκαλύπτουμε στο λαό όσα αντιλαϊκά σχέδια εξυφαίνονται.

Θα είμαστε και στο νομό μας, μαχητική εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση στον αγώνα για την επιβίωση, αλλά και την προοπτική της συνολικής ανατροπής. Κι αυτό να το έχουν στο μυαλό τους καλά όσοι προσπάθησαν να παίξουν με το εμπόριο του φόβου ή της ελπίδας και των ψεύτικων υποσχέσεων. Θα μας έχουν απέναντι!

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση Σάκη Κοκκίνη για το εκλογικό αποτέλεσμα
Επόμενο άρθρο Δήλωση του Αριστοτέλη Τσόγκα για το εκλογικό αποτέλεσμα