Κρείττον το σιγάν… – Γράφει ο Παύλος Σιούφας


Διάβασα στις εφημερίδες με πραγματική έκπληξη, μία είδηση που μου προκάλεσε έντονο προβληματισμό και μ’ ανάγκασε να γράψω αυτές τις λίγες λέξεις. Εικοσιένας (21) βουλευτές της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων και η βουλευτίνα της νομού μας, κατέθεσαν ερώτηση στον Υπουργό Οικονομίας, με την οποία ζητούν την κεφαλή επί πίνακι του κ. Καραβίτη, συμβούλου του τότε Υπουργού Στουρνάρα, που τον θεωρούν υπεύθυνο για το περιεχόμενο και τα λάθη του ΕΝΦΙΑ.
Αναρωτιέμαι, όπως φαντάζομαι θα αναρωτιέται κάθε καλοπροαίρετος πολίτης, τότε που ψηφίστηκε ο νόμος και αφού είχε προηγηθεί από την ψήφιση διαβούλευση και συζήτηση γι’ αυτόν πάνω από 3 μήνες, δεν διάβασαν το περιεχόμενό του οι βουλευτές αυτοί, ώστε κατά την συζήτησή του να επιδιώξουν την διόρθωσή του; Και αν όντως είχαν διαπιστώσει τα λάθη του και παρά ταύτα δεν έγιναν οι διορθώσεις, τότε γιατί τον ψήφισαν και μάλιστα με δυνατά ναι; Αν με κάτι ο βουλευτής δεν συμφωνεί, δεν το ψηφίζει και για να προστατεύσει την αξιοπρέπειά του παραιτείται και πηγαίνει σπίτι του.
Και εν πάση περιπτώσει αν δεν έχει αυτή την δύναμη της παραίτησης, ας μην κάνει τέτοιες εκ των υστέρων ενέργειες και κυρίως να μην μιλά για το θέμα αυτό. Κρείττον το σιγάν…

Παύλος Β. Σιούφας
Δικηγόρος
τ. βουλευτής Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα Τιμόθεου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
Επόμενο άρθρο Η συνάντηση που κράτησε έξι ώρες αλλά δεν έβγαλε… καπνό