Ειδήσεις

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει δεσμευτεί προς τους δανειστές και έχει ήδη ψηφίσει μέτρα ύψους 5,1 δις ευρώ για το 2019 και το 2020


Για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας πάνω στα μείζονα ζητήματα της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής μίλησε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστας Τσιάρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη για το Κανάλι της Βουλής.

«Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες» είπε ο Γραμματέας της ΚΟ ξεκαθαρίζοντας τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας,και απέδωσε την όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας της τελευταίας περιόδου «στις άστοχες και «ανόητες» δηλώσεις ότι «δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα». Παράλληλα, επιτέθηκε στον Υπουργό Εξωτερικών σημειώνοντας ότι «αντί να χαριεντίζεται στην πολιτική της κόκκινης γραβάτας που έχει υιοθετήσει, ο κ. Κοτζιάς όφειλε να επιδείξει σθένος αλλά και σοβαρότητα. Να καταδείξει στους γείτονες ότι η εθνική μας υπερηφάνεια δεν επιδέχεται ούτε μονομερείς συμβιβασμούς από την πλευρά μας, ούτε ανέχεται τις επιθετικές ενέργειες από τους γείτονες».

«Το Υπουργείο Εθνικής άμυνας δεν υπάρχει πουθενά» είπε ο κ. Τσιάρας θυμίζοντας τα περιστατικά του εμβολισμού του σκάφους του Λιμενικού Σώματος, την πτήση του τουρκικού ελικοπτέρου στη Ρω, και τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας, ενώ σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο στις αντιφατικές δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένου και του Αναπληρωτή του κ. Κουβέλη. «Δυστυχώς, δεν υπάρχει εικόνα σοβαρής κυβέρνησης» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τους δύο κρατούμενους αξιωματικούς στις Φυλακές της Αδριανούπολης, ο κ. Τσιάρας είπε ότι για τη Νέα Δημοκρατία η επιστροφή των Ελλήνωνστρατιωτικών είναι πρώτης προτεραιότητας όπως αποκαλύπτουν οι πρωτοβουλίες του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίοςέθεσε το ζήτημα σε όλα τα διεθνή φόρα. Παράλληλα, εξήρε την πρωτοβουλία των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να εισάγουν το ζήτημα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Απαντώντας στην ερώτηση της Κέλλυς Κοντογεώργη για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού από το Καστελόριζο περί «καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια», ο γαλάζιος Γραμματέας υποστήριξε ότι η «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛέχει δεσμευτεί προς τους δανειστές και έχει ήδη ψηφίσει μέτρα ύψους 5,1 δις ευρώ για το 2019 και το 2020. Πρόκειται για ένα πρόσθετο Μνημόνιο που έχει φορτώσει ο κ. Τσίπρας στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών» είπε ο κ. Τσιάρας.

Τέλος, έκανε λόγο για απόλυτη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης καθώς«η τελευταία Έκθεση του ΔΝΤ αναθεωρεί επί τα χείρω τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, η οποία καταγράφει τους χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ευρωζώνη».

Προηγούμενο άρθρο Εργασίες αποκατάστασης του πεζοδρόμου της οδού Τιτάνων
Επόμενο άρθρο Εκπαιδευτική ενότητα για τις πρακτικές αξιοποίησης της βιομάζας