Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας “Αρτεμις”: Τα πρώτα αποτελέσματα στην προσπάθεια περιορισμού της λαθροθηρίας


     Καθημερινό και συνεχή αγώνα για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της λαθροθηρίας δίνουν οι υπεύθυνοι του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας, ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας και οι ηρωικοί εθελοντές που αφιερώνουν ώρες από τον ελεύθερό τους χρόνο αδιαφορώντας για το όποιο προσωπικό ή επαγγελματικό κόστος.

    Για το σκοπό αυτό σε καθημερινή πλέον βάση, παρά την εξαιρετικά δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία, διεξάγονται εποχούμενες περιπολίες, τόσο με το τετρακίνητο όχημα του συλλόγου, όσο και με οχήματα των εθελοντών – μελών σε όλο τον τομέα ευθύνης μας, που ταυτίζεται με τα όρια αρμοδιότητας του Δασαρχείου Καρδίτσας, με ιδιαίτερη έμφαση στα ημιορεινά και ορεινά χωριά και στις δασικές περιοχές του νομού μας.

    Το τελευταίο χρονικό διάστημα ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην προστασία της μπεκάτσας από όσους “κυνηγούς” και λαθροθήρες στήνονται χάραμα και σούρουπο στα καρτέρια για μια εύκολη τουφεκιά και κάρπωση απέναντι στη βασίλισσα του δάσους που μετακινείται για την ανεύρεση της τροφής της. Οι παρατηρήσεις και οι συστάσεις που έγιναν για συνετισμό ήταν αρκετές και πιστεύουμε ότι όλοι  πλέον κατάλαβαν ότι ήρθε η ώρα για πιο αυστηρή αντιμετώπιση. Από αύριο όποιος βρεθεί σε καρτέρι ή να λαθροθηρεί συστηματικά θα έχει την ανάλογη αντιμετώπιση. Ήδη έως σήμερα οι υπεύθυνοι του Συλλόγου και ο Ομοσπονδιακός θηροφύλακας έχουν υποβάλει μηνύσεις και μηνυτήριες αναφορές στις αρμόδιες αρχές για συγκεκριμένα περιστατικά λαθροθηρίας και τα αντίστοιχα όπλα και σύνεργα έχουν κατασχεθεί. Τα περιστατικά αφορούσαν κυνήγι και κάρπωση αγριόχοιρου σε μη επιτρεπόμενες ημέρες, κυνήγι χωρίς την προβλεπόμενη άδεια θήρας, κυνήγι στο καρτέρι και κυνήγι με χρήση ηχομιμητικών συσκευών. Το μήνυμα είναι σαφές και προς κάθε κατεύθυνση. Ιδιαίτερα έναντι όσων επιβουλεύονται και προσδοκούν στην κατάργηση του κυνηγίου απαντάμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νόμιμων και ευσυνείδητων κυνηγών είναι σε θέση να περιορίσει  την δράση εκείνων που κινούνται έξω από τα πλαίσια που ορίζουν οι γραπτοί καθώς και οι άγραφοι νόμοι για το κυνήγι και την συμπεριφορά του κυνηγού.      

    Το Προεδρείο του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας προσδοκά στην βοήθεια και την έμπρακτη συμμετοχή  ακόμη περισσότερων εθελοντών -μελών στον αγώνα για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας, που θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και τους επόμενους μήνες της κυνηγετικής περιόδου, με σκοπό την ορθολογική διαχείριση, προστασία και ανάπτυξη του θηραματικού κεφαλαίου της περιοχής μας.

       

Προηγούμενο άρθρο Αφιέρωμα της κινηματογραφικής λέσχη Καρδίτσας στο «Νέο Ρεύμα Ελλήνων Κιν/στων» με την ταινία «Wasted Youth»
Επόμενο άρθρο Παύλος Σιούφας: «Ζητείται ήθος»