Ειδήσεις

Κωλοτούμπες, κωλοτούμπες – Του βουλευτή Καρδίτσας Σπύρου Λάππα


Τα προεκλογικά επιχειρήματα, οι δεσμεύσεις, οι μεγαλοστομίες και η υποκρισία  της ΝΔ αρχίζουν να ξετυλίγονται μέρα με τη μέρα και δεν ήταν τίποτα παραπάνω παρά προσχήματα για μικροκομματικά οφέλη.

Μια σειρά από συνεχιζόμενες κωλοτούμπες, 3 μόλις μήνες από την ανάληψη καθηκόντων της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, μας κάνουν να αναρωτιόμαστε πόσες άλλες θα ακολουθήσουν.

Μερικές από τις κωλοτούμπες της ΝΔ και τη στροφή στην πραγματικότητα είναι:

  1. Η πρώτη υποκρισία της ΝΔ ήταν για το προσφυγικό ζήτημα. Προεκλογικά ήταν ο «ιδεοληπτικός» ΣΥΡΙΖΑ που άνοιγε τα σύνορα και καλούσε τους πρόσφυγες και τώρα ανακαλύπτουν πως οι προσφυγικές ροές δεν ήταν αποτέλεσμα του «ανίκανου» ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο «έχουν σαφή γεωπολιτικά χαρακτηριστικά» .
  2. Προεκλογική υποκρισία και δημαγωγία για την «επιζήμια» και  «προδοτική» Συμφωνία των Πρεσπών για την οποία τώρα μετεκλογικά έγινε «αναγκαία» και Συμφωνία που πρέπει να τηρηθεί χωρίς καθυστερήσεις
  3. Προεκλογική υποκρισία της ΝΔ που επέλεξε την πολιτική τυμβωρυχία μετά την τραγωδία στο Μάτι, και  αφού έκανε αντιπολίτευση πάνω στην «ανεπάρκεια», τα «εγκληματικά λάθη του ΣΥΡΙΖΑ», στις στάχτες και τους νεκρούς, τώρα με αφορμή της δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη στη σύνοδο του ΟΗΕ ανακάλυψε ότι  «τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής»
  4. Προεκλογική υποκρισία της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη που έταζε άμεση  μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και ανάπτυξη 4% ετησίως. Τώρα κατάπιε τα περί 4ου μνημονίου, παραπέμπει στις καλένδες  και στο μακρινό μέλλον την μείωση των πλεονασμάτων (για δυο χρόνια και μετά βλέπουμε) και έπαψε να μιλά για 4%
  5. Προεκλογική υποκρισία της ΝΔ που αφορά το σκάνδαλο Novartis και τη θεωρία της «πολιτικής σκευωρίας» με εμπνευστή τον Τσίπρα και εκτελεστικό βραχίονα τον περίφημο «Ρασπούτιν» κατέληξε σε επίδειξη… πολιτικής μεγαλοψυχίας από κ. Μητσοτάκη: Ο πρώην πρωθυπουργός τίθεται εκτός κάδρου και η κυβέρνηση της ΝΔ … στρίβει δια της Προανακριτικής  – μιας Προανακριτικής η οποία θα έχει ως μόνον κατηγορούμενο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο και, κατά όλες τις ενδείξεις, αναμένεται να οδηγήσει σε επιστροφή του φακέλου στην Δικαιοσύνη.
  6. Προεκλογική υποκρισία το σύνθημα της ΝΔ  «Ανάπτυξη για όλους» αφού  αποδεικνύεται συνεχώς ανάπτυξη για λίγους και εκλεκτούς. Ενώ έκανε σημαία την μεσαία τάξη τάζοντας φορολογικές ελαφρύνσεις επιλέγει να δώσει «λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους». Αρκεί να δει κανείς τις διάσπαρτες διατάξεις στον λεγόμενο «αναπτυξιακό νόμο» ο οποίος φέρνει ένα  άτυπο «εργασιακό μνημόνιο» με πλήρη αποδυνάμωση των συλλογικών συμβάσεων και διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων.
  7. Προεκλογική υποκρισία η περιβόητη επένδυση του Ελληνικού, που σε «μια βδομάδα μπαίνουν οι μπουλντόζες» αφού μετέθεσαν την ημερομηνία έναρξης των εργασιών 4 φορές και αναγνωρίζουν ότι για να μπουν μπουλντόζες δεν είναι θέμα της κυβέρνησης αλλά του επενδυτή,  ο οποίος  πρέπει να βρεί κεφάλαια, ενώ άλλα μέρη αποχωρούν.
  8. Προεκλογική υποκρισία για την πρωτοφανή προσπάθεια απαξίωσης, δυσφήμισης  και υπονόμευσης της ΔΕΗ έτσι ώστε να δικαιολογήσουν την αύξηση των τιμολογίων στα φυσικά πρόσωπα, τις επιχειρήσεις και τους αγρότες. Τώρα υπερηφανεύονται και πανηγυρίζουν ότι την έσωσαν γιατί τα οικονομικά στοιχεία του α’ εξαμήνου του 2019 δείχνουν βελτίωση. Μόνο που τότε ήταν αντιπολίτευση και οι αυξήσεις των τιμολογίων έγιναν από 1/9/2019.
Προηγούμενο άρθρο Νέα αποκτήματα για το Λαογραφικό Μουσείο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Τι να προσέξουμε αν αλλάξουμε προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας