Ειδήσεις

Κωστής Νούσιος για τις λαϊκές αγορές: Κατανοούμε το πρόβλημα, προσπαθούμε να βοηθήσουμε


Με αντιπροσωπεία παραγωγών αγροτικών προϊόντων του Ν. Καρδίτσας,στην οποία μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο γραμματέας της ΕΟΑΣΚ Ιωάννης Τσιούτρας και ο ταμίας της ΕΟΑΣΚ  Άρης Πολυγένης, συναντήθηκε το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος για το θέμα της λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Οι παραγωγοί οι οποίοι χθες έθεσαν το ίδιο θέμα και στον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, επανέλαβαν το αίτημά τους για άμεση λειτουργία των λαϊκών αγορών του νομού, τονίζοντας ότι η απώλεια του εισοδήματός τους δεν καλύπτεται από κανένα μέτρο και αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης.

Ζήτησαν την παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη στο αρμόδιο υπουργείο για την άμεση ένταξη του κλάδου τους στους ΚΑΔ, ώστε να λάβουν την χρηματική ενίσχυση των 800 ευρώ, αλλά και πρόσθετα μέτρα στήριξης για την παραγωγή των επόμενων μηνών, με βάση τις δηλώσεις καλλιέργειας.

Επιπλέον του έθεσαν και το θέμα της διάθεσης των προϊόντων τους σε οικονομικά ασθενείς κοινωνικές ομάδες, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Από την πλευρά του ο κ. Νούσιος επεσήμανε ότι, παρά το ότι η λειτουργία των λαϊκών αγορών δεν είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας,  ο ίδιος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη προκειμένου να λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές στην Καρδίτσα, με τη συμμετοχή όμως μόνο των παραγωγών και φυσικά τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Αυτή άλλωστε ήταν και η κατεύθυνση με βάση την οποία ο κ. Αγοραστός δήλωσε ότι χρειάζεται επανεκτίμηση του ζητήματος και μεταφορά του αιτήματος στον αρμόδιο υπουργό.

Τόνισε μάλιστα ότι έτσι θα αποφευχθούν και άλλα προβλήματα , όπως ο συνωστισμός στα μεγάλα σουπερ μάρκετ , αλλά και η αύξηση των τιμών.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Νούσιος διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των παραγωγών ότι σε συνεργασία με τον κ. Περιφερειάρχη, θα εισηγηθεί να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές, χωρίς όμως να υπάρξει κίνδυνος για την υγεία των πολιτών.

 

Προηγούμενο άρθρο ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Απολογισμός πρώτου τριμήνου 2020 - Ισχυρή ανάπτυξη σε όλους τους τομείς
Επόμενο άρθρο Πακέτα αγάπης για 4.600 δικαιούχους συμπολίτες μας