Κωτσός Γ.: Εγκρίθηκε στο Δήμο Μουζακίου το έργο «Ανάπτυξη Τηλεϊατρικής» από το Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση


 Εγκρίθηκε από την Ειδική Γραμματεία του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» η πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Μουζακίου και αφορά την «Ανάπτυξη εφαρμογής Τηλε-ιατρικής με χρήση αυτόνομου σταθμού Ιατρικών μετρήσεων (Healthkiosk), με προϋπολογισμό 231.100 ΕΥΡΩ.

 Το πρόγραμμα είναι εξ’ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή ένωση και αφορά και τις τρεις Δημοτικές Ενότητες Μουζακίου, Παμίσου και Ιθώμης.

Συγκεκριμένα μέσω του προγράμματος θα χρηματοδοτηθούν η δημιουργία πλατφόρμας Τηλε-Ιατρικής, η εφαρμογή Ψηφιακού Ιατρικού Φακέλου, η εφαρμογή Τηλεμετρία Ιατρικών Δεδομένων, η Δικτυακή Πύλη Υγείας, Αυτόνομοι Σταθμοί Ιατρικών Μετρήσεων, Φορητά Συστήματα Ιατρικών Μετρήσεων κλπ.

«Ως Δήμος Μουζακίου αξιοποιούμε το σύνολο των χρηματοδοτικών προγραμμάτων που υπάρχουν διαθέσιμα τόσο σε επίπεδο περιφέρειας, όσο και σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό Επίπεδο προκειμένου να χρηματοδοτήσουμε δράσεις και έργα, με στόχο τη βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων μας. Ιδιαίτερα στον τομέα της Υγείας δίνουμε μεγάλη βαρύτητα και εφαρμόζουμε μία σειρά από προγράμματα, όπως είναι το ΤΟΠΟΣ που υλοποιούμε μέσω της ΑΝΚΑ και αφορά προληπτικές εξετάσεις του πληθυσμού, ο προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο της μήτρας των γυναικών που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή σε συνεργασία με το Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο κλπ.

Τώρα αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες  προκειμένου να δημιουργήσουμε νέα δεδομένα μέσω της ψηφιακής σύγκλισης στον τομέα της προληπτικής και όχι μόνο ιατρικής» δήλωσε ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός

Προηγούμενο άρθρο Λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης των Σοφάδων τους καλοκαιρινούς μήνες
Επόμενο άρθρο Κ. Καρδάρας: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ιατρικού συλλόγου