Κωτσός Γ.: «Να αποζημιωθούν οι αγρότες Μαγούλας και Μαγουλίτσας που πλημμύρισαν τα χωράφια τους»


Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γεώργιος Κωτσός και ζητά την άμεση καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των αγροτών της Μαγούλας και Μαγουλίτσας που για μία ακόμη φορά είδαν τα χωράφια τους να πλημμυρίζουν από την υπερχείλιση του ποταμού Πάμισσου.
Κοντά στα 2.000 στρέμματα στην πλειοψηφία τους σπαρμένα από σιτηρά πλημμύρισαν για τρίτη φορά φέτος λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Πάμισσου, οδηγώντας στην απόγνωση τους αγρότες, που βλέπουν τη φετινή χρονιά να πάει χαμένη παντελώς.
Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μαγούλας κ. Καρδιτσιώτη επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή και επικοινώνησε αμέσως με τους Αντιπεφερειάρχες Καρδίτσας κ. Τσιάκο και Τρικάλων κ. Μιχαλάκη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στον Πάμισσο ποταμό που δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στους Αγρότες της Μαγούλας και των Καλυβίων
Η επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η παρακάτω:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Σας κάνουμε γνωστό ότι στο αγρόκτημα της Μαγούλας  – Μαγουλίτσας κοντά στα 2.500 στρέμματα επλήγησαν από την υπερχείλιση του ποταμού Πάμισου. Ουσιαστικά πρόκειται για την τρίτη φορά που πλημμυρίζουν τα συγκεκριμένα χωράφια τη φετινή χρονιά, μ’ αποτέλεσμα οι αγρότες να οδηγούνται στην απόγνωση καθώς η καλλιέργειές τους έχουν καταστραφεί παντελώς.
Σας παρακαλούμε όπως ενεργοποιήσετε άμεσα τους μηχανισμούς του Υπουργείου σας, προκειμένου να γίνει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να υπάρξει η αποζημίωση των πληγέντων αγροτών. Δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεστε ότι είναι άμεση ανάγκη η καταγραφή και οι αποζημιώσεις από της ζημίες να γίνουν τάχιστα.
Αναμένουμε τις ενέργειές σας»

Προηγούμενο άρθρο Καραϊσκάκεια 2012 στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα επισκέψεων Μαρίας Θεοχάρη