Κύπελλο πρώτης ( 1ης) θέσης για τον Καρδιτσιώτη αθλητή στο Διεθνές Τουρνουά Αντισφαίρισης με αμαξίδιο


 Την πρώτη θέση κατέλαβε επάξια ο παλιός Καρδιτσιώτης πρωταθλητής του Σ.Ο.Α.Κ ΦΩΚΙΑΝΟΥ Διαμαντής Στέφανος, στο Διεθνές Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης κατηγορίας S3 της ΙΤF με αμαξίδιο.

Το εν λόγω πρωτάθλημα έλαβε χώρα στην πόλη της Σητείας στην Κρήτη από τις 18 έως 23 Οκτωβρίου του 2011. Το συγκεκρίμενο πρωτάθλημα αποτελεί σταθμό στο χώρο της αντισφαίρισης με αμαξίδιο, γιατί είναι και το μοναδικό που έχει παγκόσμιο χαρακτήρα στη χώρα μας και διοργανώνεται μία φορά το χρόνο κάθε Οκτώβριο.

Ο παλιός πρωταθλητής του Καρδιτσιώτικου ομίλου Αντισφαίρισης Σ.Ο.Α.Κ ΦΩΚΙΑΝΟΥ έπειτα από μια λαμπρή πορεία στο παιδικό και εφηβικό τένις, τόσο σε Ενωσιακό, όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο με καλύτερη κατάταξη (1ος) στην Ε΄ ένωση και μέσα στην δεκάδα (10) στην πανελλήνια κατάταξη, όχι μόνο δεν κατέθεσε τα “όπλα” όταν ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα τον καθήλωσε στο αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά πείσμωσε ακόμη περισσότερο για διάθεση για ζωή, αγώνες και νίκες δίνοντας το παράδειγμα σε όλους κόντρα στις πάσης φύσεως δυσκολίες (κυρίως οικονομικές) με ότι αυτό συνεπάγεται με τον πανάκριβο τεχνικό εξοπλισμό και την πολυέξοδη συντήρηση του πρωταθλητισμού με την συμμετοχή του σε διεθνές τουρνουά της I.T.F. στο εξωτερικό(εισητήρια, διαμονή κ.λ.π.)

Στο πρωτάθλημα πήραν μέρος αθλητές και αθλήτριες από όλες τις χώρες – κράτη και η διάρκεια του ήταν 5 ημέρες.

Ο Καρδιτσιώτης αθλητής παίζοντας τένις υψηλού επιπέδου κάνοντας χρήση της πολύ καλής τεχνικής του κατάρτισης πλασαρίστηκε στους οκτώ (8) καλύτερους κερδίζοντας εύκολα τον Πατρινό αθλητή Σταμάτη Επαμεινώνδα με σκορ 6/1, 6/1. Εκεί η κλήρωση τον έστειλε να ανταμώσει το νούμερο ένα (1) του ταμπλό τον πολύ καλό Άγγλο αθλητή Steels Josh, ο οποίος δεν κατάφερε να ανακόψει την νικηφόρα πορεία του Καρδιτσιώτη αθλητή, ο οποίος τον κέρδισε έπειτα από ένα σκληρό αγώνα με σκορ 6/2, 6/2 εξασφαλίζοντας έτσι μία θέση στους τέσσερις (4) καλύτερους αθλητές του τουρνουά. Η επόμενη μέρα τον βρήκε να παίζει με το νούμερο δύο (2) του ταμπλώ τον Άγγλο αθλητή Hennett Alfie, o oποίος δεν κατάφερε να ανακόψει την ορμή του Έλληνα και καρδιτσιώτη αθλητή, ο οποίος τον προσπέρασε με σκορ 6/3, 6/2 κατακτώντας επάξια την πρώτη 1η θέση του τουρνουά και το κύπελλο αυτής.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι στην παρούσα συγκυρία η απουσία της βοήθειας της πολιτείας στους συγκεκριμένους αθλητές – πρωταθλητές  με αναπηρία κάνει το όλο εγχείρημα ακατόρθωτο. Για αυτό ο εν λόγω αθλητής είναι ανοιχτός σε κάθε είδους προσφοράς οικονομικής βοήθειας με την μορφή χορηγίας, σπόνσορα, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις συνθήκες του πρωταθλητισμού του συγκεκριμένου αγωνίσματος και για να μπορέσει να ξανασηκώσει την ελληνική σημαία στα πέρατα του κόσμου και γιατί όχι και στην παραολυμπιάδα.

Προηγούμενο άρθρο Επιστροφή στις νίκες για τον Α.Σ.Καρδίτσας που επικράτησε στην Καλαμπάκα με 52-75
Επόμενο άρθρο «Η ένταξη στο ΕΣΠΑ του βιολογικού καθαρισμού της Λίμνης Πλαστήρα. Πως φθάσαμε μέχρι εδώ»