Ειδήσεις

Κώστας Τσιάρας: Ανεπαρκής η υποστήριξη της Πολιτείας στην εφαρμογή της Εθνικής Πολιτικής Νεοπλασιών


Ελλείψεις και ανεπάρκειες στο νομοθέτημα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την εθνική πολιτική νεοπλασιών επισημαίνουν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό 13 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κώστας Τσιάρας.

«Οι ρυθμίσεις που ψηφίσατε πρόσφατα για την ανάπτυξη του Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών είναι ελλιπείς, καθώς η εξαγγελία για την υποχρεωτικότητα της καταγραφής περιστατικών καρκίνου είναι ουσιαστικά άνευ αντικειμένου, επισημαίνουν στον Υπουργό Υγείας οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αφού -όπως υποστηρίζουν- μένουν απροσδιόριστες οι αρμοδιότητες και οι υποχρεώσεις των φορέων καταγραφής και επεξεργασίας των δεδομένων. Ταυτόχρονα ζητούν από την κυβέρνηση να καλύψει το νομοθετικό κενό που προκύπτει από το άρθρο 20 του ν. 4461/2017 για την σωστή υλοποίηση και διατήρηση του Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών.

Παράλληλα, στο κείμενο της ερώτησή τους οι γαλάζιοι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι μπροστά στην πραγματικότητα των 40.000 νέων περιστατικών καρκίνου που εμφανίζει η χώρα μας κάθε χρόνο, είναι επιτακτική η ανάγκη οργάνωσης της επίσημης ελληνικής Πολιτείας ώστε -με τα κατάλληλα εργαλεία καταγραφής της νόσου και με την ανάπτυξη των κατάλληλων νοσηλευτικών μονάδων- ναδιαμορφωθούν στέρεες βάσεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου.Ταυτόχρονα, οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσηςκαλούν την κυβέρνηση να διασαφηνίσει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των ελλείψεων που παρατηρούνται σε εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και επισημαίνουν την ανάγκη αντικατάστασης του γηρασμένουιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα ογκολογικάνοσοκομεία.

Τέλος, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καλούν την κυβέρνηση να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία για την τύχη και τα αποτελέσματα της πράξης «Ανάπτυξη του Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών» που αναπτύχθηκε μέσω του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» και το οποίο χρηματοδοτήθηκε από πόρους του ΕΣΠΑ.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ομιλία Προέδρου ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστού στο Φόρουμ Βιομηχανίας