Ειδήσεις

Κώστας Τσιάρας: Ανεύθυνοι χειρισμοί με διαρροές για θερμό επεισόδιο στην Κύπρο


Τα ζητήματα που ανακύπτουν από τις ανεπίσημες διαρροές για «θερμό» επεισόδιο στην Κύπροθίγουν με Επίκαιρη Επερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά 12 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών & Άμυνας της Βουλής, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστας Τσιάρας.

«Την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 «ανώτατες πηγές του Υπουργείου Άμυνας» έκαναν λόγο για πιθανότητα αυξημένης έντασης και ενδεχόμενου θερμού επεισοδίου που πιθανόν να προκαλέσει η Τουρκία στα χωρικά ύδατα της Κύπρου» σημειώνουν στην Επερώτησή του οι Βουλευτές της ΝΔ. Παράλληλα,τονίζουν ότι το ενδεχόμενο αυτό προσδιορίστηκε μάλιστα και χρονικά, ότι δηλαδή θα λάβει χώρα τον Ιούνιο, όταν θα ξεκινήσει η εξόρυξη φυσικού αερίου από τη γαλλική εταιρεία Total.

Οι εν λόγω δηλώσεις που αφορούν στην ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας αιφνιδίασαν τις αρχές της Κύπρου οι οποίες αναγκάστηκαν να προβούν σε διάψευση» επισημαίνουν στην Ερώτησή τους οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ταυτόχρονα, προειδοποιούν ότι «σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη χρονική συγκυρία, διαρροές τέτοιου περιεχομένου μπορούν να λειτουργήσουν ανασταλτικά στις εξελίξεις που άπτονται της αξιοποίησης ενεργειακών πηγών στα χωρικά ύδατα και την ΑΟΖ της Κύπρου».

Επιπλέον, οι γαλάζιοι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό Εξωτερικών να απαντήσει αν οι ισχυρισμοί των «ανώτατων πηγών του Υπουργείου Άμυνας» τελούν σε γνώση του Υπουργείου Εξωτερικώνκαι εφόσον ισχύουν αυτές οι πληροφορίες, σε ποιες αποτρεπτικές διπλωματικές ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Εξωτερικών.

Τέλος, τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών & Άμυνας καλούν τον κ. Κοτζιά να ξεκαθαρίσει αν υπήρξε επικοινωνία του Υπουργείου Εξωτερικών με το Υπουργείο Άμυνας για το χειρισμό του ζητήματος που προέκυψε από τους ισχυρισμούς αυτούς,καθώς επίσης αν υπήρξε επικοινωνία ανάμεσα στο Υπουργείο Εξωτερικών και την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Προηγούμενο άρθρο Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι με 23 συλλήψεις
Επόμενο άρθρο Αναβίωσε το έθιμο της Χελιδόνας στο Νεοχώρι