Ειδήσεις

Κώστας Τσιάρας: Από το βαθύ παρελθόν τα «νέα» πρόσωπα της κυβέρνησης Τσίπρα


«Τα δήθεν νέα πρόσωπα που εντάχθηκαν στο κυβερνητικό σχήμα προέρχονται από το χρεοκοπημένο παρελθόν» υποστήριξε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τσιάρας στη συνέντευξή που παραχώρησε στην Ευτυχία Αδιλήνη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σχολιάζοντας τον πρόσφατο ανασχηματισμό, ο Καρδιτσιώτης πολιτικός έκανε λόγο για «αναδιάταξη θέσεων, χωρίς πολιτικό μήνυμα και περιεχόμενο» και υποστήριξε πως «ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να διευθετήσει κομματικές ισορροπίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και να προσφέρει αντίδωρα στον κυβερνητικό του εταίρο, για την ανοχή που επιδεικνύει στην Συμφωνία των Πρεσπών».«Αυτός ο ανασχηματισμός δεν λέει τίποτα στους πολίτες» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς εάν η ΝΔ πρέπει να συγκροτήσει αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο ο κ. Τσιάρας δήλωσε ότι «η ΝΔ, σε αυτές τις εκλογές, δεν θα πρέπει να επιδιώξει απλά μια ευρεία εκλογική νίκη που θα της δώσει μια επαρκή κοινοβουλευτική πλειοψηφία» αλλά, όπως σημειώνει «επιδιώκουμε μια στρατηγική νίκη της ΝΔ που σημαίνει ότι πρέπει να σπάσουμε, οριστικά, τα παραδοσιακά στεγανά και να προάγουμε τη δημιουργία μιας πλατιάς κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας».

Αναφορικά με την ανάγκη εθνικής συνεννόησης στη μεταμνημονιακή εποχή, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ υποστήριξε στη συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «εθνική συνεννόηση πάνω σε ψευδεπίγραφα αφηγήματα δεν μπορεί να οικοδομηθεί». Παράλληλα, εκτίμησε πως η ενδεχόμενη φιλεπενδυτική ρητορική του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ που ήδηπροαναγγέλλεται από φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνει πως ο κ. Τσίπρας έχει χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων.«Ο κ. Τσίπρας σύρεται στην πολιτική ατζέντα που έχει επιβάλλει στον δημόσιο διάλογο ο Κυριάκος Μητσοτάκης» είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε, επίσης, πως «μετά από τόσα πολλά, τερατώδη ψέματα που έχουν ακουστεί από τον κ. Τσίπρα από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έρχεται να πει την πλήρη αλήθειακαι να περιγράψει τις πραγματικές ευκαιρίες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

Τέλος, σχολιάζοντας τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και ερωτηθείς για το ποιοι άλλοι νόμοι της κυβέρνησης θα πρέπει να καταργηθούν με κυβέρνηση ΝΔ, ο Κώστας Τσιάρας επεσήμανε ότι «οφείλουμε να λάβουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες για να διορθώσουμε τις στρεβλώσεις που θα αφήσει πίσω της η Αριστερά», προσθέτοντας ότι «θα καταργηθούν άμεσα όσοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρουν πελατειακές σχέσεις και καλλιεργούν τις κομματικές εξαρτήσεις».

 

Προηγούμενο άρθρο Οδηγίες προς τους κατοίκους της Αργιθέας που επλήγησαν από το σεισμό
Επόμενο άρθρο Εργασίες συντήρησης στο Πνευματικό κέντρο Μαυρομματίου