Ειδήσεις

Κώστας Τσιάρας: Δήμιος του Ασφαλιστικού Συστήματος ο νόμος Κατρούγκαλου


«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη φορά που βρέθηκε στο βήμα της ΔΕΘ, επέλεξε να μην αντιπαρατεθεί με τη γνωστή πολιτική προσέγγιση, τάζοντας τα πάντα στους πάντες, αλλά αναλαμβάνοντας μόνο εκείνες τις κοστολογημένες δεσμεύσεις που μπορεί με βεβαιότητα να υλοποιήσει ως πρωθυπουργός». Αυτό υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καρδίτσας, κ. Κώστας Τσιάρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», δίνοντας το στίγμα των ανακοινώσεων, που προτίθεται να κάνει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από το βήμα της ΔΕΘ.

«Με την παρουσία του τα τελευταία χρόνια ο κ.Τσίπρας έχει ακυρώσει τον θεσμικό χαρακτήρα του βήματος της ΔΕΘ, γιατί όλες αυτές οι εξαγγελίες που κάνει εδώ και 4-5 χρόνια ποτέ μα ποτέ δεν συναντιούνται με την πραγματικότητα», παρατήρησε ο κ. Τσιάρας,υπενθυμίζοντας παράλληλα όλες τις υποσχέσεις που αθέτησε ο Πρωθυπουργός. «Να ξεκινήσουμε από το σκίσιμο των μνημονίων, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τα 751 ευρώ κατώτατο μισθό, την 13η σύνταξη; Να συνεχίσουμε στο παράλληλο πρόγραμμα, τη λεγόμενη ποσοτική χαλάρωση, στις επενδύσεις που ανακάλυψε πέρυσι;» διερωτήθηκε με σκωπτικό ύφος.

«Η ΝΔ «έχει μία τεράστια διαφορά σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εμείς δεν προσβλέπουμε στο κρατικό μοντέλο, το οποίο σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό ήταν η πανάκεια της μεταπολίτευσης», είπε ο κ. Τσιάρας επαναλαμβάνοντας την προσέγγιση της ΝΔ για στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και των ιδιωτικών επενδύσεων ως αντίδοτο στην κρίση.

Αναφορικά με τις εξαγγελίες του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για την προώθηση μιας νέας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, ο Γραμματέας της ΚοινοβουλευτικήςΟμάδα της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως: «Ο νόμος του κ. Κατρούγκαλου λειτούργησε ως ο δήμιος του ασφαλιστικού μαςσυστήματος σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη εποχή». «Μπορεί να επαίρονται τα κυβερνητικά στελέχη για την υποτιθέμενη δυνατότητα του υπερπλεονάσματος του ΕΦΚΑ, αλλά από την άλλη πλευρά παίρνουν τα χρήματα του ΕΦΚΑ, δηλαδή τα χρήματα των ασφαλισμένων, από τα οποία πρέπει να πληρωθούν οι συντάξεις και τα μετατρέπουν σε κοινωνικά επιδόματα», επεσήμανε. Παράλληλα, άφησε αιχμές για ενδεχόμενεςαντισυνταγματικές πρακτικές της κυβέρνησης, προκειμένου να ασκήσει μια καθαρά κομματική πολιτική.

Τέλος, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο κ. Τσιάρας εξέφρασε την άποψη ότι:«είναι η πρώτη φορά που ένας πρωθυπουργός χώρας – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε εξαγωγή της εσωτερικής αντιπαράθεσης στο Στρασβούργο, εκθέτοντας διεθνώς την χώρα του. Η επιλογή του κ. Τσίπρααναδεικνύει την ανεπάρκεια του να εκπληρώσει τον θεσμικό του ρόλο του ως πρωθυπουργός της χώρας.

Στην Ολομέλεια του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν δικαιούται να απευθύνεται ως  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν βρίσκεται κανείς μεταξύ Ευρωπαίων ηγετών, οφείλει να συμπεριφέρεται ως ο πρωθυπουργός μιας ολόκληρης χώρας. Ως εκείνος που αντιπροσωπεύει τους Έλληνες, διασφαλίζοντας τα συμφέροντάτης πατρίδας του.Όχι του κόμματός του» σημείωσε κλείνοντας την τοποθέτησή του.

 

Προηγούμενο άρθρο ΠΕΔ Θεσσαλίας: Η αυτοδιοίκηση στηρίζει τη Φέτα
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα