Ειδήσεις

Κώστας Τσιάρας: Εμπαιγμός χιλιάδων δικαιούχων με τις Βιολογικές Καλλιέργειες


Τον αποκλεισμό όλων ανεξαιρέτως των κτηνοτρόφων (ζωική παραγωγή) καθώς και χιλιάδων δικαιούχων αγροτών (φυτική παραγωγή) εκτός των περιοχών Natura από το Μέτρο «Βιολογικές Καλλιέργειες» του νέου ΠΑΑ 2014-2020 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στηλιτεύουν 32 Βουλευτές της ΝΔ, με σχετική Ερώτηση, που κατέθεσαν προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Βαγγέλη Αποστόλου, την οποίασυνυπογράφει και ο βουλευτής Καρδίτσας & Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κώστας Τσιάρας

Οι βουλευτές της ΝΔυπογραμμίζουν τις συνεχείς παλινωδίες του Υπουργείου όσον αφορά στη διαχείριση του Προγράμματος. Με τις τρεις παρατάσεις στις προθεσμίες του Μέτρου, με την πρόσκληση χιλιάδων δικαιούχων χωρίς να υπάρχει ο απαραίτητος Προϋπολογισμός καθώς και με τη μεγάλη αύξηση στην τιμή της κτηνοτροφίας, που τελευταία στιγμή εξαγγέλθηκε λαϊκίστικα, ρίχνοντας προφανώς «στάχτη στα μάτια», η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ κατόρθωσε τελικά να αποκλείσει και τους πρώτους αιτηθέντες.

Όπως σημειώνουν, το «ναυάγιο» του Υπουργείου είχε ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση ενός διαθέσιμου προϋπολογισμού 443 εκατ. ευρώ στα μόλις 200 εκατ. ευρώ ενώ την ίδια στιγμή, η σύγχυση και οι αντιφάσεις του ΥΠΑΑΤ συνεχίζονται, επιτείνοντας την αγωνία και την αγανάκτηση του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου. Γιατί ενώ αρχικά με σχετική ανακοίνωση δεσμεύθηκαν για νέα προκήρυξη 400 εκατ. ευρώ για τους αδικηθέντες κτηνοτρόφους αποκλειστικά, αμέσως μετά, με νέα ανακοίνωση τη διεύρυναν για όλους τους δικαιούχους, με νέα κριτήρια!

Οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν απαντήσεις για τον αριθμό των δικαιούχων ανά κατηγορία και τον αιτηθέντα προϋπολογισμό κατά την πρώτη προκήρυξη, τους λόγους των 3 παρατάσεων, πότε θα γίνει η επόμενη προκήρυξη και ποιους θα αφορά, τι θα γίνει με τους δικαιούχους που αποκλείστηκαν και με το πρώτο έτος εφαρμογής του Προγράμματος.

«Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, σας είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως με όλα τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου ότι με τους αψυχολόγητους χειρισμούς σας θα αναγκαστείτε τελικά να θέσετε σε εφαρμογή αυστηρότατα κριτήρια επιλογής δικαιούχων (κόφτη), όπως τελικά έγινε, «ρίχνοντας» τελικώς «στο κενό» το αναγκαίο αυτό Μέτρο ενδυνάμωσης και αναπτυξιακής προοπτικής της πρωτογενούς παραγωγής» επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Προηγούμενο άρθρο Επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη Β. Τσιάκου σε γηροκομείο , ΚΕΠΕΠ, Αστυνομία, Πυροσβεστική
Επόμενο άρθρο Το Μυστήριο του Ευχελαίου στον Ιερό μας Μητροπολιτικό Ναό