Ειδήσεις

Κώστας Τσιάρας: Η Ελλάδα μπορεί να αναβαθμίσει τον γεωπολιτικό της ρόλο


Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε στην 23η Σύνοδο Κορυφής των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, ο βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016.

Στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στη σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες και το Παρίσι, τέθηκαν οι προκλήσεις για την Εσωτερική Ασφάλεια και η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης, καθώς επίσης οι πτυχές της ανθρωπιστικής κρίσης ως αποτέλεσμα των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

Στις τοποθετήσεις του, ο Κώστας Τσιάρας ανέδειξε τις πρωτοβουλίες της ΝΔ και την πρόκληση της Προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση στην Ελληνική Βουλή για την Εσωτερική Ασφάλεια καθώς και τις προτάσεις που έχει καταθέσει η ΝΔ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο γαλάζιος Γραμματέας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ManfredWeberκαι τον Κύπριο Επίτροπο Χρ. Στυλιανίδη.

Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου ο Κώστας Τσιάρας συναντήθηκε με τους Ευρωβουλευτές της ΝΔ και αφού ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες τους στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρά τις παλινωδίες της ελληνικής κυβέρνησης, οι Έλληνες αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης διατηρούν άσβεστη την ικανότητα της Ελλάδας να διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην ευρύτερη περιφέρεια της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ως ισχυρός παράγοντας της Ενωμένης Ευρώπης.

Χρειάζεται όμως μια αποφασιστική κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που πιστεύει στις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που μπορεί να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες της.

Στις Βρυξέλλες, σήμερα, επιβεβαιώθηκαν τα περιθώρια που διατηρεί η Ελλάδα ώστε να αναβαθμίσει τον ρόλο της. Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τον ρόλο του παρατηρητή».

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κόμισε την νέα λειψανοθήκη στο Καρποχώρι
Επόμενο άρθρο Με το συγκρότημα της Κίνας ανοίγει η αυλαία των Καραϊσκακείων