Ειδήσεις

Κώστας Τσιάρας: Η καταψήφιση της πρότασης μομφής της ΝΔ ανοίγει τον δρόμο του κ. Τσίπρα για τις Πρέσπες


«Η καταψήφιση της πρότασης μομφής της ΝΔ ανοίγει τον δρόμο του κ. Τσίπρα για τις Πρέσπες». Αυτό υποστήριξε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας, ο οποίος εισηγήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής την πρόταση δυσπιστίας κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που κατέθεσαν 76 βουλευτές του κόμματος.

Στην σκιά των εξελίξεων γύρω από το ζήτημα του ονοματολογικού των Σκοπίων ο κ. Τσιάρας υποστήριξε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ φέρουν ακέραια την πολιτική και ιστορική ευθύνηγια την επικείμενη υπογραφή της Διακρατικής Συμφωνίας ανάμεσα στον κ. Κοτζιά και τον Σκοπιανό ομόλογό του. «Η πολιτική ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης είναι συλλογική αλλά δεν είναι απρόσωπη. Προσωποποιείτε τόσο στον πρωθυπουργό που φέρει την ευθύνη της κυβέρνησής του, αλλά επιμερίζεται και στα κόμματα που την συγκροτούν και εν τέλει στους Βουλευτές που την στηρίζουν με την ψήφο τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ δεν παρέλειψε να επισημάνει ταυτόχρονα, δείχνοντας στην ουσία τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ότι η εμπιστοσύνη δεν παρέχεται σε μια κυβέρνηση αλάκάρτιδίως όταν πρόκειται για πολιτικές επιλογές που καθορίζουν το μέλλον και την ιστορία της πατρίδας».

«Κυβερνητικοί εταίροι περιορισμένης ευθύνης και κυβερνητικοί εταίροι μειωμένης ευθύνης προφανώς δεν υπάρχουν», είπε ο κ. Τσιάρας επισημαίνοντας ότι από το 2015 και από την πρώτη ημέρα συγκρότησης αυτής της ερμαφρόδιτης πλειοψηφίας, άρχισαν τα παρατράγουδα με τον μικρότερο από τους κυβερνητικούς εταίρους να αίρει κατά το δοκούν και κατά περίσταση την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση.

Ο κ. Τσιάρας επέκρινε με δηκτικό τρόπο την «διαπραγματευτική στρατηγική που οδήγησε σε μια κακή Συμφωνία» για το ονοματολογικό των Σκοπίων. «Κανονική κυβέρνηση που προσέρχεται σε κρίσιμες διαπραγματεύσεις με δύο γραμμές και κυβερνά με δύο κυβερνητικές πλειοψηφίες δεν γίνεται», είπε ο κ. Τσιάρας και πρόσθεσε ότι «στη συμφωνία που κατέληξε ο κ. Τσίπρας παραβιάζονται όλες οι εθνικές κόκκινες γραμμές». Παράλληλα, υποστήριξε ότι το τελικό κείμενο της Συμφωνίας «ενισχύει τον αλυτρωτισμό και τα ακραία στοιχεία στη χώρα των Σκοπίων, τα οποία πλέον με τη βούλα της Ελλάδας, θα νομιμοποιούνται να ισχυρίζονται στο μέλλον, έναντι της Ελλάδας, ότι το μακεδονικό έθνος εκτείνεται και πέραν των δικών της συνόρων».

Ο εισηγητής της πρότασης της ΝΔ είπε ακόμη πως όσοι καταψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ δίνουν τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να υπογράψει μια συμφωνία που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πατρίδα.

«Από τη διαδικασία που ξεκινά σήμερα θα καταδειχθεί η απόσταση που χωρίζει αυτή την κυβέρνηση από την κοινωνία» είπε ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και προέβλεψε ότι αυτή η δυσαρμονία θα αποτυπωθεί σύντομα και στις κάλπες. «Αυτή τη φορά δεν μπορέσετε να κρυφτείτε πίσω από τις κομματικές γραμμές. Όλοι θα αποκαλυφθείτε ένας-ένας μπροστά στον ελληνικό λαό» κατέληξε ο κ. Τσιάρας.

 

Προηγούμενο άρθρο Εβδομαδιαίο πρόγραμμα ΚΑΜ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας