Ειδήσεις

Κώστας Τσιάρας: Η κυβέρνηση συνεχίζει έναν πολύ κατηφορικό δρόμο για τα συμφέροντα της πατρίδας μας


 «Η ΝΔ θα επιδιώξει ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις ακόμη και αν έχει αυτοδυναμία μετά τις ερχόμενες εθνικές εκλογές. Είναι μια θέση την οποία είχε εκφράσει ο Πρόεδρός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, κ. Κώστας Τσιάρας.

Εκτίμησε, δε, ότι «η ίδια η πραγματικότητα είναι αυτή που προσδιορίζει και την ανάγκη των συνεργασιών» και τόνισε ότι «χρειάζονται γενικότερες πολιτικές συναινέσεις».

Για την κατάσταση στην οικονομία διερωτήθηκε «για ποια επιτυχία μιλάει αλήθεια αυτή η κυβέρνηση όταν έχει δεσμεύσει τη χώρα για πολλά χρόνια ακόμα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα» και πρόσθεσε:«Για ποια επιτυχία μιλάμε όταν  ξέρουμε ότι από 1.1.2019 το αφορολόγητο θα φτάσει σε αστεία πλέον επίπεδα και θα υπάρχει επιπλέον περικοπή συντάξεων η οποία θα πλήξει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας; Για ποια επιτυχία μιλά ο κ. Τσακαλώτος όταν αυτοί που στο παρελθόν έκαναν λόγο για«ξεπούλημα των ασημικών» έχουν βάλει ολόκληρη τη δημόσια περιουσία στο υπερταμείο για τα υπόλοιπα 98 χρόνια,αφαιρώντας την διαχείρισή της από την όποια ελληνική κυβέρνηση;».

Ο κ. Τσιάρας επισήμανε επίσης ότι, «αν δει κανείς το τι ζουν οι Έλληνες πολίτες, είναι βέβαιο ότι θα καταλάβει πως η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι απολύτως αποτυχημένη» και τάχθηκε υπέρ ενός διαφορετικού δημοσιονομικού μοντέλου που θα στοχεύει στην ανάπτυξη, θα βασίζεται σε μεταρρυθμίσεις και θα επιδιώκει τις πραγματικές επενδύσεις προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

«Εμείς πιστεύουμε σε αυτή την ανάπτυξη που δεν πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύουμε σε μια ανάπτυξη που θα αποκαταστήσει το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ της χώρας μας και των επενδυτών και αυτό θα δρομολογήσειθετικές εξελίξεις για την ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας και την αγορά εργασίας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου, ο οποίος χαρακτήρισε ανακριβή τα δημοσιεύματα για πρόωρες εκλογές, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ανέφερε ότι «ο κ. Τσακαλώτος έχει το δικαίωμα να πιστεύει αυτό που θέλει», όμως αυτή τη στιγμή, όπως είπε, «η κυβέρνηση δυστυχώς συνεχίζει έναν πολύ κατηφορικό δρόμο και για τα συμφέροντα της πατρίδας μας αλλά και για την ελληνική κοινωνία».

Προηγούμενο άρθρο Υποβολή νέων αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δ. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο 245 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στην Καρδίτσα