Ειδήσεις

Κώστας Τσιάρας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εμπαίζει για ακόμα μια φορά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας, Εσωτερικών και Οικονομικών κατέθεσαν 28 Βουλευτές της ΝΔ μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Καρδίτσας & Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. κ. Κώστας Τσιάρας.

Στην ερώτηση οι συναρμόδιοι Υπουργοί ερωτώνται αν η κυβέρνηση  προτίθεται να προχωρήσει στην αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας όλων των βαθμών, όπως ρητά ορίζεται στο άρθρο 236 του ν. 4389/2016 ή αν έχει βρει τα κατάλληλα ισοδύναμα, όπως έχει διαβεβαιώσει κατ΄ επανάληψη δημοσίως ο κ. Πάνος Καμμένος. Σε διαφορετική περίπτωση εκφράζονται φόβοι ότι από τη στιγμή που δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως τα ισοδύναμα από τα εμπλεκόμενα υπουργεία, τότε ισχύει κανονικά η αναστολή  από 1.1.2017 μέχρι 31.12.2018 για όλους τους λειτουργούς και υπαλλήλους, όλων των βαθμών, που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζουν ότι η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εμπαίζει για ακόμα μια φορά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας όλων των βαθμών, καθόσον οι μισθολογικές ωριμάνσεις και προαγωγές αφορούν το σύνολο των στελεχών από τον εισαγωγικό βαθμό, για όλο τον χρόνο παραμονής στο Σώμα, μέχρι και την αποστρατεία τους. Ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι αν ισχύσει το πάγωμα των ωριμάνσεων θα δημιουργηθούν  επιπλέον αδικίες και ανισότητες με συνταξιούχους διαφόρων ταχυτήτων για όσους αποστρατευτούν από 1-1-2017 μέχρι 31-12-2018, καθώς η βάση συνταξιοδότησης θα είναι διαφορετική στα δύο χρόνια που αυτό θα ισχύσει.

Για τους παραπάνω λόγους, οι γαλάζιοι Βουλευτές ρωτάνε για ποιο λόγο η κυβέρνηση κρατά «σιγή ασυρμάτου» όλο αυτό το διάστημα γι’ αυτό το σοβαρό θέμα, εμπαίζοντας τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όλων των βαθμών..

Τέλος, οι συναρμόδιοι Υπουργοί ερωτώνται αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει τελικά, έστω και εκπρόθεσμα, στην εύρεση των ισοδύναμων και σε περίπτωση που συμβεί αυτό ποια θα είναι αυτά και πότε θα ανακοινωθούν.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεργασία Δήμου-δημοτών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της νέας κακοκαιρίας
Επόμενο άρθρο Αποζημιώσεις διεκδικεί ο Δήμος Σοφάδων